1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. TAŞEL grevine bir uluslararası destek daha
TAŞEL grevine bir uluslararası destek daha

TAŞEL grevine bir uluslararası destek daha

Güneydoğu Avrupa Bölge Enerji Sendikaları Ağı dayanışma açıklaması yayınlayarak TAŞEL emekçilerine destek belirtti.

A+A-


Güneydoğu Avrupa’da 13 ülkede enerji sektöründe örgütlü Güneydoğu Avrupa Bölge Enerji Sendikaları Ağı (RETUN SEE) dayanışma açıklaması yayınlayarak TAŞEL emekçilerine destek belirtti.

Güneydoğu Avrupa Bölge Enerji Sendikaları Ağı (RETUN SEE) Merkez Yürütme Üyesi Athos Elefthriou yazılı bir açıklama yaparak EMEK-İŞ’in TAŞEL grevini selamladı.

Açıklamada “çalışanların karşı karşıya kaldığı bu zor dönemde, Avrupa’daki tüm sendikaların birliğe ve ortak eylemlere ihtiyacı vardır. Uluslararası dayanışmanın daha da önem kazandığı bu günlerde DEV-İŞ’e bağlı EMEK-İŞ’in TAŞEL içki fabrikasında başlatmış olduğu süresiz grevini saygı ile selamlar ve RETUN SEE adına dayanışmamızı iletiyoruz” ifadelerine yer verildi.

İşte açıklamanın tam metni:

 

Kapitalizmin işçi sınıfının uzun mücadeleler sonucu elde ettiği kazanımlarını ortadan kaldırmak için emek hareketine yönelik saldırılarını tırmandırmaktadır.
Avrupa’nın emekçi halkları kendi hak ve kazanımlarına karşı yapılan bu neo-liberal saldırıya kayıtsız kalamaz.
Bu neo-liberal saldırılara karşı etkili bir tepki sadece biz emekçiler ve ilerici güçler aracılığı ile verilebili.
Çalışanların karşı karşıya kaldığı bu zor dönemde, Avrupa’daki tüm sendikaların birliğe ve ortak eylemlere ihtiyacı vardır.
Uluslar arası dayanışmanın daha da önem kazandığı bu günlerde DEV-İŞ’e bağlı EMEK-İŞ’in TAŞEL içki fabrikasında başlatmış olduğu süresiz grevini saygı ile selamlar ve RETUN SEE adına dayanışmamızı iletiyoruz.
Saygılarımızla
Athos Elefthriou
Güneydoğu Avrupa Bölge Enerji Sendikaları Ağı
RETUN-SEE Merkez Yürütme Üyesi

Bu haber toplam 1100 defa okunmuştur