1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. 'Tasarruftaki ateşli silah' ÖLÜM SAÇIYOR
Tasarruftaki ateşli silah ÖLÜM SAÇIYOR

'Tasarruftaki ateşli silah' ÖLÜM SAÇIYOR

Adli olaylarda veya intihar vakalarında ‘ateşli silahlar’ın kullanımının yanı sıra, polis veya asker mensuplarının bu tür olaylarda adlarının anılması, ‘Ruhsatlı silah ve beylik tabanca’ taşımada da düzenleme gerekliliğini ortaya koyuyor.

A+A-

YENİDÜZEN (Haber-Yorum)

Adli olaylarda veya intihar vakalarında ‘ateşli silahlar’ın kullanımının yanı sıra, polis veya asker mensuplarının bu tür olaylarda adlarının anılması, ‘Ruhsatlı silah ve beylik tabanca’ taşımada da düzenleme gerekliliğini ortaya koyuyor.
Kooperatif Merkez Bankası’na ait içerisinde üç milyon TL bulunan araç soygunundan bu yana, adli olaylar ve intiharlarda ‘güvenlik güçleri mensupları’nın adının anılması dikkat çekiyor.
Gerek ‘meslek icabı’, gerekse de ‘av hobisi’ için silah bulunduran binlerce kişi arasında, ‘saldırgan’ veya ‘intihara eğilimli’ kişiler olabileceği ise göz önünde bulundurulmuyor.

Soygun, intihar, cinayet…

Son zamanlarda meydana gelen üç milyon TL’lik soygunda bir polis subayı zanlı, Merkez Bankası soygun girişiminde bir astsubay, geçtiğimiz gün beylik tabancası ile intihar eden bir polis memurundan sonra, dünkü ‘Gece Kulübü cinayeti’nde de zanlı bir uzman çavuş.

3 milyon TL’lik soygunun ‘Polis Subayı zanlısı’

İçinde 3 milyon TL bulunan Kooperatif Merkez Bankası’na ait aracın 24 Temmuz tarihinde soyulmasında zanlılardan biri polis subayıydı.
Polis subayı Türkiye’de sorgulanmasının ardından serbest bırakılmış, bir daha da adaya dönmemişti.

Soygun girişiminde 2 Astsubay zanlı

Merkez Bankası önünde 14 Ağustos meydana gelen soygun girişiminde de zanlılardan ikisi Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı’nda görevli iki Astsubay’dı.
Zanlılar soygun girişiminde ‘silahla tehdit edildikten sonra biber gazı’ kullanmıştı.

Polis Memuru beylik tabancasıyla…

Girne’de 9 Eylül gecesi bir Polis Memuru da tasarrufundaki beylik tabancası ile intihar etmişti.
43 yaşındaki polis memuru, devriye görevi esnasında bir market önünde hayatına son vermişti.

Alsancak’ta ‘av tüfeği’ konuştu

Dün sabahın erken saatlerinde Alsancak’tan gelen intihar haberinde de kullanılan alet, tasarrufta bulundurulan ‘Av tüfeği’ydi.
Alsancak’ta ikamet eden 70 yaşındaki bir kişi, tasarrufunda bulundurduğu av tüfeği ile yaşamına son vermeyi seçti.

Bu haber toplam 2186 defa okunmuştur