1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Tasarının genel görüşmesi sürüyor
Tasarının genel görüşmesi sürüyor

Tasarının genel görüşmesi sürüyor

Seçim ve Halkoylaması (Değişiklik) Yasa Tasarısı komitede…

A+A-

Seçim ve Halkoylaması (Değişiklik) Yasa Tasarısı’nın, Cumhuriyet Meclisi Hukuk, Siyasi İşler ve Dışilişkiler Komitesi’nde görüşülmesine devam ediliyor.
Meclis’ten verilen bilgiye göre, dün, UBP Milletvekili İzlem Gürçağ başkanlığında toplanan Komite, gündemindeki Seçim ve Halkoylaması (Değişiklik) Yasa Tasarısı’nın genel görüşmesini sürdürdü. 
Seçim ve Halkoylaması (Değişiklik) Yasa Tasarısı’nın genel gerekçesinde, 33/2016 sayılı yasa ile 5/1976 sayılı Seçim ve Halkoylaması Yasası’nın tadil edilerek birtakım yeni düzenlemeler getirildiği ancak getirilen yeni düzenlemeler ile bundan sonra yapılacak olan seçimlere ilişkin teknik ve hukuki sıkıntılar doğduğuna işaret edilerek, bu nedenle mevcut sıkıntıların giderilmesine olanak sağlamak ve seçimlerin sağlıklı bir şekilde yapılabilmesi için söz konusu Seçim ve Halkoylaması (Değişiklik) Yasa Tasarısının yapılmasının elzem olduğu belirtiliyor.
UBP Milletvekili İzlem Gürçağ başkanlığındaki Komite toplantısı, CTP Milletvekilleri Teberrüken Uluçay ve Asım Akansoy, DP Milletvekili Mustafa Arabacıoğlu ve UBP Milletvekili Erdal Özcenk’in katılımıyla yapıldı. 

Bu haber toplam 1786 defa okunmuştur
Etiketler : ,