1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. ‘Tartışmalı’ 7 yeni ortaklık ‘iptal’ edildi…
‘Tartışmalı’ 7 yeni ortaklık ‘iptal’ edildi…

‘Tartışmalı’ 7 yeni ortaklık ‘iptal’ edildi…

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın Kıbrıs Türk Liman İşçileri Şirketi’ne ‘ortak’ yapılmaya çalışılan iki kişinin ‘KKTC’de ikamet etmediği ve limanda çalışmadığı’ tespitini açıklamasının ardından, Yenidüzen’e konuşan Limanlar Dairesi Müdürü Serdar Ca

A+A-

Liman İşçileri Şirketi’ndeki ‘Tartışmalı’ 7 yeni ortaklık ‘iptal’ edildi…

Meltem SONAY

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın Kıbrıs Türk Liman İşçileri Şirketi’ne ‘ortak’ yapılmaya çalışılan iki kişinin ‘KKTC’de ikamet etmediği ve limanda çalışmadığı’ tespitini açıklamasının ardından, Yenidüzen’e konuşan Limanlar Dairesi Müdürü Serdar Canaltay, ‘Hisse alımının iptal edildiğini’ belirtti.

‘Hileli yatırım’ yapmadıkları savunan Liman İşçileri Şirketi Yönetim Kurulu’nun Başkanı Serhan Tekkan ise, söz konusu iki kişinin Yönetim Kurulu kararı ile Güney’de ‘Kursta’ olduklarını, iddiaların da ‘Karalama kampanyası’ olduğunu ileri sürdü.

“Bu kadar olaydan sonra yapılacak işin hayrı olmaz” diyen Tekkan Yönetim Kurulu’nun ortaklıkları ‘iptal’ kararı aldığını belirtti.
Muhaceret kayıtları, Liman İşçileri Şirketi’ne ‘Ortak’ yapılmaya çalışılan kişilerden ikisinin ‘hileli yatırım’la limanda çalışıyormuş gibi gösterildiğini ortaya koymuştu.

Haberin devamı için TIKLAYINIZ

-----------------------------------------

Bakan Kaşif’ten Kıbrıs Türk Liman İşçileri Şirketi’yle ilgili açıklama
“Şirkete üye olan 7 kişinin üyeliğine son verildi”

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Ahmet Kaşif, Kıbrıs Türk Liman İşçileri Şirketi Yönetim Kurulu’nun şirkete üye 7 kişinin üyeliğine son verdiğini açıkladı. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Kaşif, Kıbrıs Türk Liman İşçileri Şirketi’ne yeni ortaklar alınması konusuyla ilgili gerekli araştırmaları yaptıklarını ve ilgili bakanlıklardan konuyla ilgili bilgi aldıklarını anlattı. Kıbrıs Türk Liman İşçileri Şirketi’nin dün toplanan yönetim kurulunun kararıyla 7 kişinin üyeliğine son verildiğini aktaran Ahmet Kaşif, üye alımının ilgili yasa tarafından belirlendiğinin altını çizdi. Sürçle ilgili bilgi veren ve konunun hem kendi bakanlıkları, hem de ilgili bakanlıklar tarafından ele alındığını söyleyen Kaşif, yönetim kurulunun üyeliklerin iptaliyle ilgili aldığı kararın Limanlar Dairesi Müdürlüğü’ne iletildiğini kaydetti. Kaşif, ilgili yasanın çağdaş, çevreye duyarlı, KKTC insanına ve limanlarına uygun hale gelmesi için köklü bir değişikliğe ihtiyaç duyduğuna da inanç belirtti. TAK

Bu haber toplam 1345 defa okunmuştur