1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Tarık Mart 4 davadan suçlu bulundu
Tarık Mart 4 davadan suçlu bulundu

Tarık Mart 4 davadan suçlu bulundu

Çatalköy’de 30 Eylül 2017 tarihinde meydana gelen tecavüz, vahim zarar, cinsel saldırı ve darp suçlarından yargılanan Tarık Mart 4 davadan suçlu bulundu.

A+A-

Çatalköy’de çalışanı B.S.’yi bayıltana kadar dövdükten sonra tecavüz ettiği gerekçesi ile 2017 yılından bu yana hükümsüz tutuklu olarak yargılanan Tarık Mart, 4 davadan suçlu bulundu, 9 yıl hapse mahkum edildi. Mahkemede Kıdemli Yargıç Şerife Katip Kır'ın sözleri damga vurdu: “Kadınları korumak için toplumdan uzak tutulmalı”

 

u ‘Tecavüz’ suçunun sadece KKTC’de değil, tüm dünyada kadın haklarına karşı işlenen bir suç olduğuna vurgu yapan Kıdemli Yargıç Şerife Katip Kır, bunun kabul edilebilir bir yanı olmadığına vurgu yaptı.

 

u Kadının cinsel özgürlük ve kişi özgürlüğü olduğunun altını çizen Kıdemli Yargıç Kır, bunun kişinin en temel hakkı olduğuna işaret etti.

 

u Kıdemli Yargıç Kır, kararında bu hakkı ihlal edenlere Yüksek Mahkeme kararlarını da örnek göstererek, hoş görülü davranmanın mümkün olmadığının altını çizdi.


Devrim DEMİR 

Girne-Çatalköy’de 2017 yılında çalışanını bayıltana kadar dövdükten sonra tecavüz ettiği iddiası ile bir buçuk yıldır hükümsüz tutuklu olarak ‘tecavüz’, ‘cinsel saldırı’, ‘vahim zarar’ ve ‘ darp’ suçlarından yargılanan Tarık Mart suçlu bulundu, 9 yıl hapse mahkum edildi.  

Başkanlığını Nüvit Gazi Hacı’nın yaptığı, Kıdemli Yargıç Şerife Kâtip Kır ve Yargıç Hazal Hacımulla’nın oy birliği ile verdiği kararı Kıdemli Yargıç Şerife Katip Kır açıkladı.

 

“Toplumu infiale sürükleyen suçlardır”

Kıdemli Yargıç Şerife Kâtip Kır, Tarık Mart’ın 12 Ekim 2017 yılından bu yana hükümsüz tutuklu olarak cezaevinde yargılanmayı beklediğine dikkati çekti.

‘Tecavüz’ suçunun müebbet hapse kadar yolu olduğuna değinen Kır, sanık Tarık Mart’ın B.S.’nin rızası olmadan bu suçu işlediğine bulgu yaptıklarını kaydetti. Müştekiye karşı işlenen bu suçun toplum değerleri ile bağdaşmayan, toplumu infiale sürükleyen suçlar olduğuna dikkati çeken Kır, suçların uzun süreli hapislik cezası içerdiğini kaydetti.

 

“Kabul edilemez bir suçtur”

‘Tecavüz’ suçunun sadece KKTC’de değil, tüm dünyada kadın haklarına karşı işlenen bir suç olduğuna vurgu yapan Kıdemli Yargıç Şerife Katip Kır, bunun kabul edilebilir bir yanı olmadığına vurgu yaptı. Kadının cinsel özgürlük ve kişi özgürlüğü olduğunun altını çizen Kır, bunun kişinin en temel hakkı olduğuna işaret etti.

Kır, kararında bu hakkı ihlal edenlere Yüksek Mahkeme kararlarını da örnek göstererek, hoş görülü davranmanın mümkün olmadığının altını çizdi.

 

“Kadınları korumak için toplumdan uzak tutulmalı”

Bu tür suçlarda suçun ağırlığını göstermek ve toplumdaki kadınları korumak için, bu suçları işleyenlerin toplumdan uzaklaştırılması gerektiğine dikkati çeken Kır, sanığa caydırıcı ve ibret verici bir ceza verilmesi gerektiğini kaydetti.

 

Kır: “Adaletten kaçmak için yalan söyledi”

Sanık Tarık Mart’ın yargılandığı sürede, adaletten kaçmak için yalanlara başvurduğuna vurgu yaparak, bunun kararda etkili olduğunu belirtti.

Mart’ın 2017’den bu yana hükümsüz tutuklu olarak cezaevinde yargılandığını da ifade eden Kır, Mart’ı işlediği ağır ve vahim suçlardan 9 yıl hapse mahkum edildiğini açıkladı.

 

 

m1-110.jpg
 

Bu haber toplam 5221 defa okunmuştur
Etiketler : , ,