1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. ‘Tarihte ilk kez kazanmaya bu kadar yakın kadın aday’
‘Tarihte ilk kez kazanmaya bu kadar yakın kadın aday’

‘Tarihte ilk kez kazanmaya bu kadar yakın kadın aday’

CTP-BG Kadın Örgütü Başkanı Sorakın kadınlara çağrı yaptı

A+A-

Cumhuriyetçi Türk Partisi Birleşik Güçler (CTP-BG) Kadın Örgütü Genel Başkanı Sibel Sorakın, 19 Nisan Cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili kadınlara dayanışma çağrısı yaparak, bu sefer son sözü kadınların söyleyeceğine inandığını belirtti.
19 Nisan seçiminin, çözüm isteyenlerle statükonun devamından yana olanlar arasında geçeceğini kaydeden Sorakın, “Sevgili kız kardeşim” başlıklı yazılı açıklamayla kadınlara seslendi. Konu ile ilgili yapılan açıklama şöyle:  “Sevgili kız kardeşim;
Bugün tarihi bir sorumluluk yüklü omuzlarımızda gelecek gailesiyle çıktığımız bu yolu aydınlatan cumhurbaşkanı adayımız Dr. Sibel Siber’in resmi başvurusunu gerçekleştirmiş bulunuyoruz. Tarihimizde ilk kez kazanmaya bu kadar yakın bir kadın adayla özlemini duyduğumuz dünyayı yaratmaya bir adım daha yaklaştık.
Evet, Sibel Siber kazanmalıdır! Çünkü O, sadece kadınların değil çocuklarımızın ve gelecek kuşakların önünü açacak, Kıbrıs’ta yaşayan halklara yeni ufuklar çizecek, aldığı her görevi başarıyla yerine getirerek gururumuz olmaya devam edecek. Çünkü O, barış ateşi gönlünde yananlarla, hak ve adalet duygusunu bu topraklara miras bırakmak için din, dil, ırk, cinsiyet ve cinsel yönelim ayrımına karşı halkların kardeşliği için çalışacak. Çünkü O, bizlere öğretilen çaresizliği aşmak için, kendimize yeniden güvenmemiz, ayağa kalkıp üreterek kendi öz kimliğimizle var olmamız için çabalayacak. Çünkü O, müzakere masasına kadınlarla birlikte oturacak ve karar alma mekanizmalarında birileri adına değil birileri ile birlikte emek koyacak. Çünkü O, üstlendiği bu sorumlulukla bir zümrenin değil hepimizin cumhurbaşkanı olacak.
Evet, Sibel Siber kazanmalıdır! Federal çözümü masada, barışı kalplerimizde yapmak için, sosyal ve ekonomik yönden kadınların hak ettiği yeri alması için, farklı bir yönetimin mümkün olduğunu bizlere defalarca ispatladığı için, kendini halkına adadığı, onlarla el ele gönül gönüle yeni bir yol yürüdüğü için, tertemiz bir siyasi geçmişi olduğu için, cesur ve çalışkan olduğu için, çatışmacı değil uzlaşmacı olduğu için, hizmet aşkıyla yanıp tutuştuğu için…
Özgür ve adil bir yaşam sürme hasretinde olan kız kardeşim, zafere bu kadar yaklaştığımız bir dönemde kadın dayanışmasını yükseltmenin, ‘çözüm hemen şimdi’ demenin tam zamanıdır. Gün kadınların günüdür! Bu seçim, çözüm isteyenlerle statükonun devamından yana olanlar arasında geçecek. Ve bizler inanıyoruz ki bu sefer son sözü kadınlar söyleyecek!”

Bu haber toplam 2414 defa okunmuştur