1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Tarihin en iyi Mormenekşe’si
Tarihin en iyi Mormenekşe’si

Tarihin en iyi Mormenekşe’si

Süper Lig’de beşinci sezonunu geçiren Mormenekşe, ülke futbolunun en üst liginde en iyi sezonunu yaşıyor

A+A-

YENİDÜZEN Spor Servisi

Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu’nun (KTFF) kurulduğu 1955 yılından bu yana ülke futbol liglerinin en üst seviyesi olan Süper Lig’de 5’inci kez yer alan Mormenekşe, bu sezon gösterdiği performansla önceki sezonları geride bıraktı. Yıllarca alt liglerde mücadele veren Doğu bölgesi ekibi, 2014 – 2015 sezonunun 22’nci haftası geride kalırken topladığı 41 puanla tarihinin en iyi derecesini yakaladı. Mormenekşe’de hedef kalan haftalarda toplayacağı puanlarla Süper Lig’deki en iyi derecesini elde etmek.

Süper Lig’de beşinci sezonu
Mormenekşe ülke futbol liglerinin en üst seviyesinde ilk kez 1984 – 1985 sezonunda yer aldı. O zaman 12 takımlı oynanan ve adı Birinci Lig olan ligde topladığı 20 puanla lige tutunan Mormenekşe bir sezon sonra topladığı 14 puanla sonuncu olarak bir alt lige düştü. Mormenekşe’nin Süper Lig’e dönüşü yıllar sonra gerçekleşti ancak bu dönüş çok fazla uzun sürmedi. 1992 – 1993 sezonunda yeniden Süper Lig’e dönen Mormenekşe 22 puanla 11’inci sırada yer alarak yeniden bir alt lige düştü. Mormenekşe’nin Süper Lig’e dönüşü 20 yıl sürdü.

20 yıl sonraki dönüş ve en iyi derece
2012 – 2013 sezonunda Birinci Lig Play off maçları ile yeniden Süper Lig’e dönen Mormenekşe, geçtiğimiz yıl 35 puan toplayarak ligi 10’uncu tamamladı, Play out maçları ile ligde kalmayı başardı. Mormenekşe içinde bulunduğumuz 2014 – 2015 sezonunda ise önceki sezonlara oranla çok iyi bir performans sergileyerek 22 haftası geride kalan ligde 41 puan toplama başarısı gösterdi ve tarihinin en iyi derecesini elde etti.

Şerifoğlu başarıyı anlattı
Elde edilen başarı ile ilgili olarak görüşlerini aldığımız Mormenekşe Teknik Direktörü Eralp Şerifoğlu, başarıyı şöyle özetledi; “Takımda yer alan arkadaşlarla uzun bir zamandır beraberiz. Beş sezondur, Üçüncü Lig’den yabancılar dışında hemen hemen birçok futbolcumuz bizimle. Camia, başkan ve yönetim kurulunun desteklerini, her türlü şartlar altında öncelikle yaptığımız işe gösterdiğimiz saygı, bu anlayış içerisinde ortaya çıkan disiplinli, özgüvenli ve hedefli bir takım oluşması ve özveri ile çalışmak başarının unsurlarıdır”

“Hedefimiz en iyi derece”
“Bu başarı çok büyük bir emeğin karşılığı olarak ortaya çıkan bir başarıdır. Karşılıklı güven, saygı ortamı yaratılmasaydı olmazdı. Ortaya çıkan tablo sadece sahada maç kazanılarak veya para gücü ile olmadı. Bu amatör ruhun hala daha yaşamasının sonucudur” diyen Şerifoğlu “Üçüncü olarak ligi tamamlamak kolay olmayacak. Hedefimiz elimizden geldiği kadar puan kazanıp Mormenekşe’nin Süper Lig geçmişindeki en iyi derecesini elde etmek. Bunun için çalışmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Bu haber toplam 1316 defa okunmuştur