1. HABERLER

  2. SPOR

  3. TARİHİ HATALAR ZİNCİRİ!
TARİHİ HATALAR ZİNCİRİ!

TARİHİ HATALAR ZİNCİRİ!

Kritik Çetinkaya-Serdarlı karşılaşmasında Serdarlı takımı cezalı oyuncu oynatarak ateşe atladı

A+A-

Eren ŞİŞİK

K-Pet Süper Lig’de Play-Out’un en kritik karşılaşmasında Çetinkaya ile Serdarlı karşılaşmasında tarihi bir hata yapıldı. Maça rakibinin 5 puan önünde çıkan Serdarlı takımı 4 sarı kart cezalısı olan futbolcusu Hasan Bahtıkara’yı maçta oynatarak kural hatası yaptı.

Hükmen mağlubiyet ve puan silme
Bu hatasını maç başladıktan sonra fark eden Mesarya temsilcisi, bir hata daha yaparak maçın ikinci devresine çıkmadı ve sahadan çekilme kararı aldı.  KTFF Müsabaka Talimatnamesi’nde yer alan 26. maddenin “a” bölümünün “aa” maddesine göre başlamış bir müsabakayı terk eden takım hakkında hükmen mağlubiyet kararı ile birlikte eksi 3 puan cezası uygulanması gerekiyor.

Serdarlı ikinci yarıya çıkmadı
Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu’nun “Futbol Disiplin Talimatı”nda yer alan 24 maddenin “f” bölümüne göre herhangi bir sebeple cezalı olan bir futbolcunun müsabaka listesine yazılması halinde söz konusu takım 3-0 hükmen yenik sayılır. Serdarlı takımı bu hatayı yaparak maçtan 3-0 hükmen yenik ayrıldı. Ancak Serdarlı takımı esas hatayı karşılaşmanın devre arasında yaptı. Devre arasında soyunma odasına giden Serdarlı takımı ikinci devreye çıkmama kararı aldı.

Yoğun telefon trafiğinden tatil kararı çıktı
Karşılaşmanın hakemi Kerem Eran maçın ikinci devresine çıkarak Serdarlı oyuncularını bekledi. Gözlemci ve federasyon yetkilisi arasında yoğun bir telefon trafiği yaşandığı gözlemlenirken, Serdarlı oyuncuları ikinci devre için sahaya çıkmadı. Çetinkaya oyuncuları da bir süre bekledikten sonra hakem Kerem Eran, Çetinkaya takım kaptanı Tunç Özgürgün’ü yanına çağırarak maçı tatil ettiğini söyledi.

Serdarlı oyuncuları büyük üzüntü yaşadı
Serdarlı oyuncularının maç sonunda büyük bir üzüntü yaşadığı gözlemlenirken, bazı oyuncular yöneticilere yüklenerek böylesine büyük bir hatayı nasıl yaptıklarını sorguladı. Alın terlerine ve emeklerine yazık olduğunu söyleyen Serdarlı futbolcuları devrenin tamamlanmasının ardından takım otobüsüne binerek stadı terk etti. Konu ile ilgili kararı Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu verecek.

Bu haber toplam 1996 defa okunmuştur