1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. Tarihi ‘fetüs’ davasında karar ertelendi
Tarihi ‘fetüs’ davasında karar ertelendi

Tarihi ‘fetüs’ davasında karar ertelendi

Kamuoyunda büyük bir infiale neden olan Girne’deki 'hamileliği yasa dışı sonlandırma' davasında 4’ü doktor 6 sanıkla ilgili ceza kararı ertelendi

A+A-

Didem MENTEŞ

Girne’de ortaya çıktığı günden itibaren kamuoyunda büyük bir infiale neden olan 'hamileliği yasa dışı sonlandırma' davasında karar 28 Mart, saat 09.00'a ertelendi. Bu sabah okunması beklenen karar tamamlanmadığı için açıklanmadı.

Tarihi davada sanık kürsüsünde yargılanan Mehmet Ali Tunçbilek, Verda Özkent Tunçbilek, Ayşegül İşbilen, Taner Okburan, Fahri Karagözlü ve Rasiha Serdaroğlu ile ilgili karar bugün Girne Ağır Ceza Mahkemesi’nde bu sabah okunmaya başlanması bekleniyordu.

Karar saati değişti

Hatırlanacağı üzere sanıklar aleyhlerine getirilen suçlamaları davanın ilk başından beri kabul etmemiş, avukatları beraat talep etmişti.

Başkanlığında Fatma Şenol, üye yargıç Murat Soytaç ve üye Yargıç Seran Bensen’in baktığı davanın son duruşmasında, Kıdemli Savcı Erdinç Akyener hitabını yaparak davasını kapattığını açıklamıştı. 21 Şubat’ta son duruşması yapılan davanın kararı 9 Mart’a kalmıştı.

Bugün 14:00’de okunmaya başlanacağı açıklanan karar  gününde değişime gidildi. Dava kararının tamamlanmadığı için 28 Mart'a okunacağı açıklandı.

Davalar

28 Mart'ta okunacak kararda, sanıklardan ikisi 4’er davadan, dört sanık ise 5’er davadan yargılanacak. Sanıklar Mehmet Ali Tunçbilek ve Verda Özkent Tunçbilek hakkında “Ağır veya hafif bir suç işlemek için sersemletmek”, “Çocuk düşürmeye teşebbüs”, “Hamileliği yasadışı olarak sonlandırmak”, “Çocuğun doğumunu gizleme”, sanıklar Ayşegül İşbilen, Taner Okburan, Fahri Karagözlü ve Rasiha Serdaroğlu için de bu suçlara ek olarak “adam öldürme” davalarıyla ilgili karar verilecek.

Geniş güvenlik önlemi

mmm.jpg

Girne Polis Müdürlüğü, karar öncesi Mahkeme çevresinde ve bölgesinde çok geniş güvenlik önlemleri aldı.

Bu haber toplam 6066 defa okunmuştur
İlgili Haberler