Tarih yazma peşindeler

Tarih yazma peşindeler

K.Kaymaklı, Yalova, Gençler Birliği ve Türk Ocağı bugün Koopbank Kıbrıs Kupası’nda Yarı Final ilk maçlarına çıkacak

A+A-

Eren ŞİŞİK

Koopbank Kıbrıs Kupası’nda Yarı Final heyecanı bugün oynanacak maçlarla başlıyor. Final vizesi için büyük önem arz eden ilk maçlarda Gençler Birliği ile Türk Ocağı ve Yalova ile de Küçük Kaymaklı takımları karşılaşacak. İki karşılaşma da saat 16.00’da oynanacak.  Yarı Final’de mücadele eden tüm takımların da kupa hedefi bu maçları sonucu kestirilemez bir noktaya taşıdı. Küçük Kaymaklı kupayı en son 1 yıl önce alırken,  Türk Ocağı 10 yıl, Yalova ise 23 yıldır kupayı müzesine götürmedi. Gençler Birliği ise final dahi oynayamadığı kupayı hiç müzesine götüremedi.

 

Kaymaklı ve Gençler Birliği yenilmedi

Rakiplerin birbiriyle yaptıkları maçlara bakıldığı zaman bu sezon ligde iki kez karşılaşan Küçük Kaymaklı ile Yalova maçlarının biri 2-2 eşitlikle noktalanırken, bir diğeri ise Küçük Kaymaklı’nın 3-1 üstünlüğünde noktalandı. Gençler Birliği ise bu yıl iki kez karşılaştığı Türk Ocağı’na puan dahi vermedi. Rakibini hem İskele’de hem de Girne’de 2-1’lik skorlarla yenen Gençler Birliği kupada da bu serisini sürdürüp adını finale yazdırmak isteyecek.

 

TOL-G.Birliği maçında ilginç tesadüf

Öte yandan Türk Ocağı-Gençler Birliği eşleşmesi ilginç bir de teknik direktör hikayesi barındırıyor. Şu anda Türk Ocağı’nın başında bulunan Mehmet Bolkan, Gençler Birliği’ni 1.Lig’den Süper Lig’e çıkaran teknik adam olurken, şu anda Gençler Birliği’nin başında olan Hasan Topaloğlu ise Türk Ocağı’nı 1.Lig’den Süper Lig’e çıkaran teknik adam olarak dikkat çekiyor.

 

En çok Kaymaklı kazandı

Geçtiğimiz yıl kupayı kazanan Küçük Kaymaklı yeni yapılanma ile birlikte kupayı yeniden müzesine götürmek isterken bu kupayı da 4 takım içerisinde en çok kazanan ekip konumunda. Yarı Final mücadelesi veren 4 ekip içerisinde kupayı hiç kazanmayan takım ise İskele ekibi Gençler Birliği olarak dikkat çekiyor.

 

Forest ezeli rakiplerinin serisine göz dikti

Kupayı 7 kez müzesine götüren Küçük Kaymaklı takımı hem 8’inci kez kupayı kazanıp Gönyeli ile birlikte bu kupayı kazanan ikinci takım olmak hem de daha önce sadece Çetinkaya, Gönyeli ve Yenicami’nin başardığı üst üste kupa şampiyonluğunu kazanmak istiyor.

Küçük Kaymaklı takımı kupayı ilk kez 28 Mayıs 1980 yılında müzesine götürdü. O maçta Mağusa Türk Gücü’nü 1-0 mağlup eden Küçük Kaymaklı, 31 Mayıs ve 7 Haziran 1986’da oynanan iki final karşılaşmasında yine Mağusa Türk Gücü’nü 1-1 ve 1-0’lık skorlarla ekarte ederek kupayı kazanmayı başardı. Küçük Kaymaklı takımı 18-25 Haziran 1988 yılında yine iki final maçında bu kez Doğan Türk Birliği’ni 2-0 ve 1-2’lik skorlarla eleyerek kupayı üçüncü kez müzesine götürürken kupa hasretine 9 yıl ara verdi.

 

12 yıllık kupa hasreti son buldu

9 yıl sonra 17 Mayıs 1997 yılında Gönyeli ile karşılaşan yeşil siyahlı ekip rakibini 3-0 ile geçerek kupayı bir kez daha müzesine götürmeyi başardı. Küçük Kaymaklı takımı 25 Mayıs 2002 yılında yine Gönyeli ile finalde karşılaştı ve rakibini 3-2 mağlup ederek kupa şampiyonluğunu yaşadı. Aradan geçen iki yılın ardından 29 Mayıs 2004 yılında ezeli rakibi Yenicami ile finalde karşılaşan Küçük Kaymaklı, siyah beyazlıları 2-1 ile geçti ve kupayı bir kez daha müzesine götürdü. Küçük Kaymaklı takımı son kupasını kazanmak için ise tam 12 yıl beklemek zorunda kaldı. Geçtiğimiz sezon 7 Mayıs 2016’da oynanan final maçında 12 yıl önce kupa finalinde yendiği Yenicami ile yine karşılaşan Küçük Kaymaklı, rakibini penaltılar sonucunda 6-5 mağlup ederek kupayı en son müzesine götüren ekip olmayı başardı.

 

Türk Ocağı 4 kez kazandı

Küçük Kaymaklı’nın ardından son dört takım arasında yer alan ve en çok kupayı kazanan ekip ise Girne ekibi Türk Ocağı oldu. Türk Ocağı takımı ilk kez kupa sevincini 30 Mayıs-6 Haziran 1982 tarihinde kazandığı şampiyonlukla yaşadı. Son dört takım içerisinde yer alan Küçük Kaymaklı ile o yılda final oynayan Türk Ocağı takımı 1-0 ve 1-2’lik skorlarla rakibini mağlup ederek ilk kupa sevincini yaşadı. Maunacılar 1 yıl kupa sevincine ara verirken 19-26 Mayıs 1984 tarihinde oynanan final karşılaşmalarının ardından ikinci kez şampiyonluk ipini göğüslemeyi başaran ekip oldu. O tarihlerde Gönyeli takımını 0-0 ve 2-0’lık skorlarla ekarte eden Türk Ocağı takımı bu şampiyonluğun ardından 6 yıl sonra bir sevinç daha yaşadı.

 

1990’daki şampiyonluk unutulmaz

Türk Ocağı açısından en unutulmaz kupa şampiyonluğu olan 10 Ekim 1990’daki kupa şampiyonluğu kulüp tarihinin en unutulmaz şampiyonluğu oldu. Ezeli rakibi Doğan Türk Birliği ile finalde karşılaşan Maunacılar rakibini 1-0 mağlup ederek büyük sevinç yaşadı. Ancak Türk Ocağı takımı bu şampiyonluğun ardından bir kupa görebilmek için tam 17 yıl beklemek zorunda kaldı.  9 Mayıs 2007 yılında bir diğer Girne ekibi Tatlısu ile finalde karşılaşan Türk Ocağı takımı rakibini 3-0 gibi rahat bir skorla geçti ve şampiyonluk ipini göğüsleyerek 4’üncü kupasını kazandı.

 

Yalova’nın 23 yıllık hasreti

Bu takımların ardından Kıbrıs Kupası olan bir diğer ekip ise Güzelyurt ekibi Yalova oldu. Tarihinde 1 kez bu kupayı kaldırmanın mutluluğunu yaşayan Yalova takımı 16 Nisan 1994 yılında ilk kez kupa şampiyonu olmanın sevincini yaşadı. Finalde şimdilerde BTM’de mücadele eden Gaziveren ile karşılaşan Yalova takımı, rakibini 1-0’lık skorla mağlup ederek şampiyon olmuştu. Tarihinde iki kez Kıbrıs Kupası’nda final oynama başarısı gösteren Yalova takımı 2-9 Mayıs 1987 yılında Mağusa Türk Gücü ile final maçlarına çıkmış, ancak 3-3 ve 2-0’lık skorlarla yenilerek kupayı kazanamamıştı. Yalova 23 yıllık hasrete son vermek istiyor.

 

Gençler Birliği tarih yazma peşinde

Kıbrıs Kupası’nı tarihinde hiç müzesine götüremeyen Gençler Birliği takımı ise bir ilki başarmanın peşinde olacak. Hasan Topaloğlu yönetiminde son iki sezonda çok iyi bir ivme yakalayan Gençler Birliği takımı tarihinde final oynama başarısı da gösteremedi. Tarih yazmak için çok önemli iki Türk Ocağı maçına çıkacak olan Gençler Birliği takımı futbolcuları bu maçlardan önemli bir avantaj elde edip finale adını yazdırma hedefinde olacak. Mağusa ve İskele bölgelerinden daha önce Mağusa Türk Gücü dışında hiçbir takım kupa alma sevinci yaşayamazken, Gençler Birliği bu alanda da tarihe geçmek ve kendi bölgesinde ilk kez bu sevinci yaşayan takım olmak istiyor.

Bu haber toplam 2447 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.