1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Taraflar son hitaplarını yapacak
Taraflar son hitaplarını yapacak

Taraflar son hitaplarını yapacak

‘Adam öldürme’ suçu başta olmak üzere aleyhine getirilen davalardan itham edilerek, duruşmaları yapılan sanık Ö.Ç ile ilgili son hitaplar yapılacak. Lefkoşa Ağır Ceza Mahkeme Heyeti, davayı karara bağlamak ve tarafların son kez hitaplarını yapmak üzere o

A+A-

Değirmenlik’te 4 Ağustos günü Necla Çağdaşoğluları’nın ölümüyle sonuçlanan cinayetle ilgili davada sona gelindi.

Didem MENTEŞ

Değirmenlik’te 4 Ağustos 2014 tarihinde kocası ile oğlunu ayırmaya çalıştığı sırada av tüfeği ile vurularak hayatını kaybeden Necla Çağdaşoğluları’nın öldürülmesiyle ilgili yargılanmakta olan sanık Ö.Ç ile ilgili davanın sonuna gelindi. ‘Adam öldürme’ suçu başta olmak üzere aleyhine getirilen davalardan itham edilerek, duruşmaları yapılan sanık Ö.Ç ile ilgili son hitaplar yapılacak. Dün yeniden Lefkoşa Ağır Ceza Mahkeme Heyeti, huzuruna çıkarılan sanık Ö.Ç ile ilgili davayı karara bağlamak ve tarafların son kez hitaplarını yapmak üzere oturumu 24 Aralık gününe erteledi.

24 Aralık’ta hitaplar yapılacak
Başkanlığı’nda Ömer Güran, Kıdemli Yargıç Melek Esendağlı ve Yargıç Alev Ulunay Hüdaverdi’den oluşan Ağır Ceza Mahkemesi Heyeti’nin baktığı dava dün Kıdemli Savcı Ergül Kızılokgil’in rahatsızlığı nedeniyle ertelendi. Geçtiğimiz günlerde İddia ve Savunma Makamlarının ortaya koyduğu olgular ve iddiaların tamamlanması ardından Mahkeme dünkü güne oturumu tehir etmişti. Ağır Ceza Heyeti, İddia Makamı’nın davayı ispat etmesi, Savunma Makamı’nın da iddialarını ortaya koyması için duruşmayı ileri tarihe aldı. Heyet, İddia ve Savunma Makamı’nın son kez hitaplarını yapmak üzere ‘cinayet davası’nı 24 Aralık’a tehir etti.

Olay nasıl olmuştu?
Değirmenlik’te 4 Eylül tarihinde saat 14:30 sıralarında Posta Sokak B/17 adresinde sakin Ö.Ç. (E-64), ailevi sebeplerden dolayı oğlu M.Ç ile tartıştığı sırada, tamir maksatlı tasarrufunda bulundurduğu dolu av tüfeğini adı edileni vurmak için ateşlemesi sonucu orada bulunan 64 yaşındaki eşi Necla  Çağdaşoğlulları’nı ve M.Ç’yi de sol bacağından yaralamıştı.
Olayda ağır yaralanan Necla Çağdaşoğulları kaldırıldığı Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesinde yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamayarak yaşamını yitirmişti. M.Ç ise tedavisinin ardından taburcu olmuştu.

Bu haber toplam 1505 defa okunmuştur