1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. ALTINBAŞLARA 3'ER GÜN DAHA TUTUKLULUK!
ALTINBAŞLARA 3'ER GÜN DAHA TUTUKLULUK!

ALTINBAŞLARA 3'ER GÜN DAHA TUTUKLULUK!

Mahkeme Vakkas Altınbaş, Mehmet Altınbaş, R.U., K.Y., ve A.B.ye 3 er gün tutukluluk emri verdi. Mahkeme ayrıca zanlı M.A. ve M.O'nun tutuksuz yarglanmasını hükmetti.

A+A-

Devrim DEMİR
 

Girne'deki "sahte evrak" davasında yargılanan tanınmış iş insanı Vakkas Altınbaş ve Mehmet Altınbaş'a 3 gün daha tutukluluk emri verildi. Mahkeme aynı davadan yargılanan zanlılar R.U., K.Y., ve A.B'ye 3'er gün tutukluluk emri verirken zanlı M.A. ve M.O'nun tutuksuz yargılanmasını hükmetti.

Girne’de Hüseyin Cahit (Lido) adına “sahte satış sözleşmesi” yapıldığı şikâyetiyle 16 aydır sürdürülen soruşturmada aralarında  iş dünyasının tanınmış isimlerinden Vakkas Altınbaş, Mehmet Altınbaş’ın da tutuklu bulunduğu R.U., A.B., M.O., K.Y., ve M.A.,  dün ek süre talebi ile yeniden mahkemeye çıkarıldı.

Soruşturmayı yürüten polis memuru Yalgı Döşenci, alınan 1 günlük tutukluluk süresinde 3 tanıktan 2’sinin "10 yeni isim verdiğini" ifade etti.

Polis ek tutukluluk talep ederken, avukatlar itiraz etti, dava akşam saatlerine kadar sürdü.

Duruşma esnasında fenalaşan M.A., salonda yere yığılınca davaya ara verildi. Zanlı M.A., mahkemeye çağrılan ambulansla hastaneye sevk edildi.

 

Sahte vekâlete atılan imzalarda Altınbaşlar yurt dışındaydı

 

Polis memuru Yalgı Döşenci, olayı anımsatarak Hüseyin Cahit adına sahte bir sözleşme hazırlayarak imzaladıkları ortaya çıkan zanlılar Vakkas Altınbaş, Mehmet Altınbaş, R.U., A.B., M.O., K.Y., ve M.A.,’nın aleyhinde başlatılan soruşturmanın devam ettiğini söyledi.

Döşenci, alınan 1 günlük tutukluluk süresinde tasdik memuru zanlı K.Y.’nin 2016 yılında sahte sözleşmeyi ülkede olmadıkları halde zanlılar Vakkas Altınbaş, Mehmet Altınbaş ve Orkun Altınbaş’a imzalatmış gibi gösterip tedavüle sürdüğünü kaydetti.

Yapılan muhaceret kayıtlarında, Vakkas Altınbaş, Mehmet Altınbaş ve Orkun Altınbaş’ın 3 Ekim 2016 tarihinde ülkede olmadıklarını tespit ettiklerini kaydeden polis, zanlı Mehmet Altınbaş’ın el yazı örenkelerinin alındığını söyledi.

 

2 tanık 10 isim verdi

 

Döşenci, 6 kişiden ifade alındığını 3 kişinin soruşturulduğunu polise ifade veren 3 tanıktan 2’sinin 10 yeni isim verdiğini kaydetti.

Şirketler Mukayyitliği’nden, Tapu ve Vergi Dairesi’nden soruşturma yapılması gerektiğini dile getiren Döşenci, dava konusu sahte sözleşmeyi zanlı R.U.’nun hazırladığına dikkati çekti.

 

Orkun Altınbaş’ın gelmesi bekleniyor

Polis Yalgı Döşenci, soruşturmanın devam ettiğini alınması gereken ifadeler olduğunu belirterek zanlıların 8’er gün daha tutuklu kalmasını talep etti.

Tutukluluk süresine itiraz eden avukat Tahir Seroydaş, zanlı konumunda olan ve şuan yurt dışında olan Orkun Altınbaş ile iletişim kurduklarını kaydetti.

Seroydaş, Altınbaş’ın Ukrayna’da olduğunu ve bu hafta içinde ülkeye geleceğini ifade etti.

Söz konusu  mülkleri satın alan şirketin direktörünün Sedef Altınbaş olduğunun belirlendiğini  ancak satış sözleşmesinde Vakkas ve Mehmet Altınbaş’ın imzalarının bulunduğunu dile getiren tahkikat sorumlusu, Sedef Altınbaş’ın ifadesine de başvurulacağını söyledi.

 

5 kişiye tutukluluk 2 kişiye teminat

 

Yargıç Meltem Dündar, zanlılar Vakkas Altınbaş, Mehmet Altınbaş, R.U., K.Y., ve A.B.’nin 3’er gün daha tutuklu kalmasına karar verdi.

Dündar, zanlı M.A.’nın yurt dışına çıkışını yasaklayarak KKTC vatandaşı 2’şer kefilin 100’er bin TL, zanlı M.O.’nun ise yurt dışına çıkışını yasaklayarak 2’şer kefilin imza edeceği 200’er bin TL’lik teminatla serbest bırakılmalarına emri verdi. 


SAAT 17.05: Zanlı M.A. salonda bayıldı ambulans çağrıldı duruşmaya ara verildi. Duruşma esnasında fenalık geçiren M.A. olay yerine çağrılan ambulansla hastaneye kaldırıldı. Salon boşaltıldı duruşmaya ara verildi. Polis şerit çekti avlu boşaltıldı.

1-072.jpg


SAAT 18.54: Mahkeme Vakkas Altınbaş, Mehmet Altınbaş, R.U., K.Y., ve A.B.ye 3'er gün, zanlı M.A. ve M.O.ya tutuksuz yargilanmak üzere teminat emri verdi.

Bu haber toplam 13721 defa okunmuştur
Etiketler : ,
İlgili Haberler