1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. ‘Tanığa müdahale’ soruşturması tamamlandı.
‘Tanığa müdahale’ soruşturması tamamlandı.

‘Tanığa müdahale’ soruşturması tamamlandı.

UBP milletvekili Ergün Serdaroğlu’nun, Girne’deki ‘yasa dışı kürtaj’ davasıyla ilgili ‘tanığa müdahale’ ettiği gerekçesiyle hakkında başlatılan soruşturma tamamlandı.

A+A-

Didem MENTEŞ

Ulusal Birlik Partisi (UBP) milletvekili Ergün Serdaroğlu’nun, Girne’deki ‘yasa dışı kürtaj’ davasıyla ilgili ‘tanığa müdahale’ ettiği gerekçesiyle hakkında başlatılan soruşturma tamamlandı, gözler Meclis’e çevrildi. Polis Genel Müdürlüğü’ndeki soruşturma dosya, kısa bir süre sonra Başsavcılığa oradan da Meclis’e gönderilecek, Serdaroğlu’nun ‘dokunulmazlığı’ için son kararı Meclis verecek.

Başsavcılık soruşturma açmıştı!
Temmuz ayı içerisinde davanın ön tahkikat duruşmaları aşamasında, tanık olarak dinlenen temizlik görevlisi Ş.Ş, milletvekili Ergün Serdaroğlu’nun mahkemeye çıkmadan yaklaşık 15 gün önce çalıştığı otelde, müdürlerin lobisinde kendisini ziyarete geldiğini açıklamıştı.
Başsavcılık tarafından,  tanıklara müdahale etmeye çalıştığı gerekçesiyle Ulusal Birlik Partisi (UBP) Milletvekili Ergün Serdaroğlu hakkında soruşturma açılmış, ‘dokunulmazlığın kaldırılması’ gündeme gelmişti.

Dosya hazır
Girne Polis Müdürlüğü’ne bağlı ekipler tarafından yürütülen soruşturma kısa bir süre önce tamamlandı. Meseleyle ilgili tanık ifadeleri, çevre şahadetleri ve Ergün Serdaroğlu’nun da ifadesi alınarak soruşturma tamamlandı ve dosya Polis Genel Müdürlüğü’ne gönderildi.
Serdaroğlu hakkında hazırlanan dosyanın, Polis Genel Müdürlüğü’nde son kez etüt edildiği ve Başsavcılığa gönderilmek üzere olduğu öğrenildi.

‘Dokunulmazlık’ kararlaştırılacak
Başsavcılık, Serdaroğlu hakkındaki dosyayı gözden geçirerek, ‘dokunulmazlık’ ile ilgili görüşlerini dosya ekleyecek. UBP milletvekili Ergün Serdaroğlu hakkındaki savcılık dosyası hemen ardından Meclis’e gönderilecek. Meclis, ya Serdaroğlu’nun dokunulmazlığını kaldırılmasını görüşerek, karara bağlayacak ya da milletvekilliğinin sona ermesinin ardından hakkında dava dosyalanabilecek.

 

----------------------

 

Fetüs annesi M.A’ya ‘münhasır tanık’lıktan da dava getiriliyor!

Öte yandan Savcılık tarafından, ‘yasa dışı kürtaj’ davasında 2 numaralı fetüsün annesi olan ve davaya Savcının tanığı olarak katılan ancak mahkemede yalan beyan veren M.A. hakkında ise ayrı bir dava açıldı. M.A’nın, sanık Rasiha Serdaroğlu ile ilgili, polise verdiği ifadesinde ve mahkemede verdiği şahadet arasında ‘uyuşmazlık’ olduğu gerekçesiyle, Mahkeme tarafından muhasır (düşman) tanık olarak ilan edilmişti. Savcılık bunun üzerine M.A hakkın ‘münhasır tanık’ olarak dava tanzim edip dosyaladı.

“Yasal olmayan yoldan hamileliği sonlandırma” suçundan yargılanacak
Bu arada M.A, davada 2 numaralı fetüsün annesi olduğu için de ayrıca yargılanacak. 2014 yılında 17- 19 haftalık olduğu tespit edilen bebeği aldırdığı gerekçesiyle 30 Ağustos’ta tutuklanan M.A. hakkında soruşturma başlatılmıştı. 1 Eylül 2016 tarihinde Girne Kaza Mahkemesi’ne çıkarılan M.A, ‘yasal olmayan yoldan hamileliği sonlandırma’ suçuyla ilgili olarak teminata bağlanarak serbest bırakılmıştı. Polis, M.A. hakkındaki soruşturmayı tamamlarken, dava dosyasının da hazırlanma aşmasında olduğu ve davanın kısa sürede getirileceği öğrenildi.

Bu haber toplam 2034 defa okunmuştur
İlgili Haberler