1. HABERLER

  2. DERGİLER

  3. TAM ANLAMIYLA SAĞLIĞA DÖNME ZAMANI
TAM ANLAMIYLA SAĞLIĞA DÖNME ZAMANI

TAM ANLAMIYLA SAĞLIĞA DÖNME ZAMANI

Öncelikle sağlıklı bir alışveriş listesi oluşturmakla işe başlamalısınız. Bu sayede ekonomik davranma şansınız da doğmuş olur

A+A-

Dilara Topcan

Artık yaz ayları yavaş yavaş sona eriyor ve tatil modundan çıkmaya başlıyoruz. Tabii sağlıklı beslenmeye de tüm hızıyla dönme vaktimiz gelmiş bulunuyor! Özellikle yakın zamanda mevsim değişimi de söz konusu olacağından bağışıklık sistemimizi güçlü tutabilmek adına sağlıklı beslenmenin önemi de bildiğiniz gibi çok büyük… Şimdi mutfak alışverişimizden tutun da total sağlığımızı ilgilendiren her konuyla ilgili yatırım yapmaya başlamanın tam zamanı!

SAĞLIKLI ALIŞVERİŞ!

Öncelikle sağlıklı bir alışveriş listesi oluşturmakla işe başlamalısınız. Bu sayede ekonomik davranma şansınız da doğmuş olur. İlk iş evde neler eksik,  bunları tespit etmek. Sebzenizden bakliyatınıza, yoğurdunuzdan ekmeğinize, etinizden sütünüze kadar eksik ne varsa bunları listeleyin. Listeledikten sonra ise listedekileri tekrardan değerlendirin. Gerçekten yakın gelecekte ihtiyacınız olmayanları/tüketmeyeceklerinizi listeden çıkarın.

HAFTALIK YEMEK MENÜSÜ OLUŞTURUN!

Market listesi oluşturmadan önce yemek menüsü oluşturursanız alışverişiniz ekstradan hem daha kolay hem de daha ekonomik olacaktır. Bu da sizlere yardımcı olabilecek bir fikir… Ayrıca tüketeceğiniz miktarda harcama yapmanız sayesinde özellikle erken zamanda bozulabilen sebze/meyve gibi yiyecekleri de ziyan etme riskinizi bu programlanma sayesinde minimize etme şansını yakalamış olursunuz.

YEMEK MENÜSÜ ÖNERİLERİ

diyet.jpg

Bir haftalık öğle ve akşam öğünleri için örnek yemek menüsü:

Not: Pek tabii tek menüyü iki öğün için de kullanabilirsiniz. Menüler herhangi bir rahatsızlık göz önünde bulundurulmadan yazılmıştır. Genel fikir verme amaçlıdır.

 

 

GÜNDE 20 DAKİKA HAREKET!

Ayrıca her günümüze biraz da hareket ilave ettik mi müthiş olur. En azından günde 20 dakikalık yürüyüş ya da daha farklı bir egzersizi yaşamımıza dahil ederek daha dinç hissetmemiz mümkün. Hareket şart, unutmayalım!

 

Hepimiz için sağlık ve güzelliklerle dolu bir gün olsun. Sevgiyle kalın.

 

 

 

 

 

 

Bu haber toplam 8343 defa okunmuştur
Etiketler : ,
Adres Kıbrıs 384 Sayısı

Adres Kıbrıs 384 Sayısı