1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. 'TALİMATI KİMDEN ALDIN?'
TALİMATI KİMDEN ALDIN?

'TALİMATI KİMDEN ALDIN?'

UBP Parti Meclisi üyesi Muhabbet Mevsimler, Kaşif, Bakırcı ve Serdaroğlu’nun UBP’ye katılımı konusunda parti başkanı Özgürgün’e sordu: 'TALİMATI KİMDEN ALDIN?'

A+A-

Ulusal Birlik Partisi Genel Yönetim Kurulu'nun DP’den istifa ederek UBP’ye geçmeye hazırlanan milletvekilleri Ahmet Kaşif, Hamit Bakırcı ve Ergün Serdaroğlu'nun partiye katılımına onay verdiğinin açıklanması partide gerginlik yarattı. Karara tepki gösteren UBP Parti Meclisi üyesi Muhabbet Mevsimler bu görevinden istifa etti.

YENİDÜZEN’e konuşan Mevsimler şunları söyledi:

• “Milletvekili transfer ederek muhalefet olunmaz, UBP yeterince muhalefet edemiyor. 30 parti dolaşmış Ahmet Kaşif’i partiye almakla mı muhalefet mı muhalefet edeceksiniz?”
• “Bu adamları partiye almanın amacı nedir? Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesinde hükümeti zora sokmak mı hedefleniyor? Çıkıp açıklasınlar. Özgürgün bu adamları partiye alma talimatını kimden aldı? Çıksın açıklasın”
• “GYK toplantısından sonra parti meclisi toplantısına geçildi. Ben söz almak istedim, bana söz sırası gelince Özgürgün toplantıyı bitirdi. Toplantıdan sonra elimdeki kitapçığı yan odada savurdum ve karara karşı olduğumu söyledim”


Mert ÖZDAĞ

Ulusal Birlik Partisi Genel Yönetim Kurulu'nun DP’den istifa ederek UBP’ye geçmeye hazırlanan milletvekilleri Ahmet Kaşif, Hamit Bakırcı ve Ergün Serdaroğlu'nun partiye katılımına onay verdiğinin açıklanması partide gerginlik yarattı.
Karara tepki gösteren Ulusal Birlik Partisi (UBP) Parti Meclisi üyesi Muhabbet Mevsimler bu görevinden istifa etti. Mevsimler Kaşif, Hamit Bakırcı ve Ergün Sersaroğlu'nun parti üyesi olması durumunda UBP üyeliğinden de istifa edeceğini açıkladı.
DP’den istifa ederek UBP’ye geçmeye hazırlanan milletvekilleri Ahmet Kaşif, Hamit Bakırcı ve Ergün Serdaroğlu'nun partiye katılma kararına tepki gösteren Mevsimle UBP-Genel Yönetim Kurulu'nun aldığı kararın hukuksuz olduğunu söyledi.
YENİDÜZEN’e konuşan Mevsimler “Milletvekili transfer ederek muhalefet olunmaz, UBP yeterince muhalefet edemiyor. 30 parti dolaşmış Ahmet Kaşif’i partiye almakla mı muhalefet mı muhalefet edeceksiniz?” dedi.

“Gerçek anlamda muhalefet yok”

Partinin gerçek anlamda muhalefet edemediği için vekil transferine yöneldiğine dikkat çeken Mevsimler “Bu adamları partiye almanın amacı nedir? Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesinde hükümeti zora sokmak mı hedefleniyor? Çıkıp açıklasınlar. Özgürgün bu adamları partiye alma talimatını kimden aldı? Çıksın açıklasın” diye konuştu.

“Nazım Çavuşoğlu karşı çıktı”

UBP-GYK toplantısında Nazım Çavuşoğlu ve bazı üyelerin Kaşif ve arkadaşlarının partiye katılımına karşı çıktığını öğrendiğini söyleyen Mevsimler “GYK toplantısından sonra parti meclisi toplantısına geçildi. Ben söz almak istedim, bana söz sırası gelince Özgürgün toplantıyı bitirdi. Toplantıdan sonra elimdeki kitapçığı yan odada savurdum ve karara karşı olduğumu söyledim” dedi. 
Parti meclisi toplantısında genel başkan ile tartışan ve 3 vekilin transferinin yapıldığı oylamanın tüzükğe uygun olmadığını söyleyen Mevsimler parti GYK'sında üç vekilin transferi 5 oyla reddedilirken Hüseyin Özgürgün araya girip transferlerin kabul edildiğini bildirmişti.

Bu haber toplam 1879 defa okunmuştur