1. HABERLER

  2. SPOR

  3. “Talep onlardan gelmeli”
“Talep onlardan gelmeli”

“Talep onlardan gelmeli”

Çetinkaya Divan Kurulu Başkanı Dr. Bülent Dizdarlı, şartlı onay verdikleri Kıbrıs Rallisi için KKTOK ile herhangi resmi bir görüşme yapmadıklarını belirtti

A+A-

YENİDÜZEN Spor Servisi

Süper Lig ekiplerinden Çetinkaya’da Divan Başkanı Dr. Bülent Dizdarlı, Kıbrıs Rallisi’nin kendi tesislerinden geçmesi yönünde Kuzey Kıbrıs Turing ve Otomobil Kurumu’ndan (KKTOK) kendilerine herhangi bir talebin gelmediğini söyledi.

Çetinkaya, hafta başında yaptığı Olağanüstü Genel Kurul’da etabın kendi mülklerinden geçmesi halinde reklam gelirlerinin tamamını isteyerek organizasyona şartlı onay vermişti.

Sarı kırmızılılarda mevcut Divan Başkanı Dr. Bülent Dizdarlı henüz Kuzey Kıbrıs Turing ve Otomobil Kurumu (KKTOK) yetkilileri ile resmi bir görüşme yapmadıklarını söyledi. Dizdarlı konu ile ilgili olarak kurdukları komitenin yaptığı temaslarla KKTOK’un reklam gelirlerinin yarısına yakın pay isteyeceğini öğrendiklerini belirtti.

Dizdarlı: “Genel kurul kararına uymaz”
Dizdarlı gerçekleştirdikleri genel kurul toplantısında ralliyi ele aldıklarını ve geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da rallinin Taksim Sahası’ndan geçme ihtimalinin olduğunu öğrendiklerini söyledi. Yaptıkları araştırma ile rallinin düzenlendiği güzergah içerisinde yer alan özel mülkerin reklam anlaşmalarını kendilerinin yaptığını öğrendiklerini aktaran Dizdarlı, bu doğrultudan Çetinkaya tesisleri içerisinde yer alan kısmın reklam gelirinin tamamını istedikleri yönünde karar ürettiklerini hatırlattı.

“Taksim Sahası, Çetinkaya’nın bulunduğu burçlar ve yan taraftaki antrenman sahasının kullanım tahsisi Çetinkaya’ya aittir” diye konuşan Dizdarlı “Bu koşullarda ralli tesislerimizden geçecekse reklam anlaşmalarını kendimiz yapmak koşulu ile ralliye onay vereceğimizin kararını ürettik. Bu anlaşmalar için de Erdener Uysal, Ali Kösezade ve Mehmet Tatar’dan oluşan bir komite kurduk. Arkadaşların temasları sırasında KKTOK’un yüzde elliye yakın pay isteyeceği bilgisi bize geldi. Ben de bunun genel kurur kararına uymadığını belirttim” açıklamasını yaptı.

“Talep KKTOK’tan gelmeli”
KKTOK ile henüz resmi bir görüşme yapmadıklarını söyleyen Dizdarlı, ralli için iki tane güzerhagın olduğunu bildiklerini, birinin de Çetinkaya’nın olduğu yerde olduğunu söyledi. “Çarşamba akşamı genel kurulumuzda konuyu ele alacağız. O tarihe kadar bizimle temas kurulur veya kurulmaz bilemem ama anlaşma olmayacaksa rallinin bizim tesislerimizden geçmesine izin vermeyeceğiz” dedi. KKTOK’un kendilerine gelip talepte bulunması gerektiğini vurgulayan Dizdarlı, “Talep onlardan gelmeli. Karşılıklı olarak şartlarımızı ortaya koyup orta noktayı bulmalıyız. KKTOK kendi çıkarlarını koruma adına ne kadar ciddi bir kurumsa, biz de aynı şekilde ciddi bir kurumuz” açıklamasını yaptı.

“Aynı hatayı yapamayız”
Geçtiğimiz yılki ralliden dolayı antrenman sahalarının kullanılamaz hale geldiğini hatırlatan Dizdarlı, bununla beraber hiçbir çıkarlarının olmadığını söyledi. Rallinin uluslararası bir olay olduğunu ve toplumları yakınlaştırma adına önemli bir organizasyon olduğunun farkında olduklarını aktaran Dizdarlı “Ancak bile bile ladez olmamız doğru değil. İnsan hatayı bir defa yapar. O hatayı bir daha yaparsa aptallık olur. Kendi çıkarlarımızı koruyarak bu işlemin yapılmasını isteyeceğiz” dedi.

Bu haber toplam 2703 defa okunmuştur