1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. “Talebimiz olamazsa eylem var”
“Talebimiz olamazsa eylem var”

“Talebimiz olamazsa eylem var”

Lefke’deki sivil toplum örgütleri, Cengiz Topel Hastanesi’nin yeniden “sağlıklı hizmet vermesi” yönünde Sağlık Bakanlığı’na yazılı talepte bulanma kararı aldı. Talepler yerine getirilmezse eylem yapılacağı duyuruldu.

A+A-

TALEPLER:

1- Doktor eksiği giderilsin, münhal açılsın
2- Hemşire sayısı artırılsın
3- Tıbbi araç gereçler için ihaleye çıkılsın
4- Çalışan doktorların koğuş sistemi ve fiziki yapısı düzenlensin

 

 

Didem MENTEŞ

Lefke’deki sivil toplum örgütleri, Cengiz Topel Hastanesi’nin yeniden sağlıklı hizmet vermesi yönünde Sağlık Bakanlığı’na birtakım yazılı taleplerde bulanma kararı alırken, bakanlığa Şubat ayının ilk haftasına kadar süre tanıyacak. Güzelyurt’a yapılması planlanan yeni bir hastane ile Cengiz Topel Hastanesi’nin ne olacağına dair endişe duyan sivil toplum örgütler, önceki gün toplantı yaparak bazı kararlar aldı. Lefke Bölgesi Cengiz Topel Hastanesi Mücadele Platformu Koordinatörü Teoman Oktay, Cengiz Topel Hastanesi’nin yeniden yaşatılması için 4 maddeden oluşan talep dilekçesi hazırladıkları ve bugün Sağlık Bakanlığı’na ileteceklerini dile getirdi. Oktay, taleplerin yerine getirilmesi yönünde somut bir adım atılmadığı takdirde eylem yapılacağını aktardı.

Süre tanındı

Teoman Oktay, 8 örgüt, 4 siyasi parti temsilcisi ve 13 köy muhtarının katılımıyla birlikte yaptıkları toplantıda Sağlık Bakanlığı’na süre tanınması yönünde karar alındığını söyledi. Sağlık Bakanlığı’na Cengiz Topel Hastanesi ile ilgili karar alınması için yazılı talepte bulunacaklarını belirten Oktay, bu talepleri bugün mesai bitiminden önce Sağlık Bakanlığı’na sunacaklarını söyledi. Oktay, bu taleplerin sözlü değil somut adımlar atılarak yerine getirileceğinin gösterilmesini istediklerini aktararak, aksi takdirde Şubat ayının ilk haftasında eylem yapacakları uyarısında bulundu.

4 talep

İlk olarak Cengiz Topel Hastanesi’nin eksik doktor sayısının tamamlanması ve doktor münhalının açılmasını talep ettiklerini söyleyen Oktay, ikinci talebin de hemşire sayısının tamamlanması ve münhal açılması olduğunu belirtti. Üçüncü taleplerin ise tıbbi araç- gereçlerin ihale sürecine çıkılması ve süratle ihalenin yapılması olduğunu aktaran Teoman Oktay, çalışan doktorların koğuş sisteminin değişmesinin sağlanması ve doktorların talepleri doğrultusunda hastanenin fiziki yapısının bu talepler doğrultusunda yerine getirilmesi olduğunu söyledi.

Bu haber toplam 1576 defa okunmuştur