1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Talat'tan Akıncı'ya DESTEK
Talattan Akıncıya DESTEK

Talat'tan Akıncı'ya DESTEK

Akıncı ile Talat görüşmenin ardından basına açıklama yaptı.

A+A-

Bağımsız Cumhurbaşkanı adayı Mustafa Akıncı, 2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat’ı ziyaret etti.

Görüşme, saat 15:15’te 2’inci Cumhurbaşkanı Talat’ın çalışma ofisinde gerçekleşti.

Akıncı ile Talat görüşmenin ardından basına açıklama yaptı.

AKINCI

Bağımsız Cumhurbaşkanı adayı Mustafa Akıncı yaptığı açıklamada, 2’inci Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat ile yaptığı görüşmenin verimli geçtiğini belirterek, onun 5 yıllık Cumhurbaşkanlığı ile müzakere deneyiminden yararlanmanın kendisi açısından son derece olumlu olacağını kaydetti.

Talat ile ilişki ve diyaloğunun eskilere dayandığını ve farklı siyasi örgütlenmelerin içinde bulunsalar da yollarının çok kez kesiştiğini ifade eden Akıncı, özellikle Kıbrıs sorununun geleceği bağlamında paylaştıkları ortak ideallerin çok açık ve net olduğunu vurguladı.

Akıncı konuşmasının devamında şunları ifade etti:

“İkimiz de Kıbrıs’ın geleceğinin barışta huzurda federal bir çözümde görüyoruz. Kıbrıs’ta geçmiş kuşakların yaşadıklarını yeni kuşaklara yaşatmak istemiyoruz. Artık Kıbrıs’ın federal bir çatı altında buluşması ve yeni kuşakların barışın nimetlerini paylaşmasını arzu ediyoruz. Bu bağlamda da Sayın Talat’ın 5 yıllık Cumhurbaşkanlığı ile müzakere deneyimi var. Bu deneyimden yararlanmak benim açımdan son derece olumlu olacak. Bunları görüşüp değerlendirdik. Önümüzdeki pazar önemli bir seçim ve karar günüdür. Gerek Kıbrıs Türk toplumunun gerekse Kıbrıs’ın bir bütün olarak yeni bir döneme adım atabileceğinin çok güçlü ihtimal dahilinde olduğu önemli bir gündür. Bu güne giderken Sayın Talat’ın göstereceği dayanışma benim için son derece önemlidir. Dolayısıyla birlikte yaptığımız değerlendirmeler için kendisine çok teşekkür ediyorum.”

TALAT

“2’inci Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat da açıklamasında Kıbrıs Türkü’nün Pazar gün yapılacak Cumhurbaşkanlığı 2’inci tur seçimlerinde atacağı adımın gelecek yeni nesiller için tarihi öneme sahip olduğunu vurguladı.

İçinde bulunulan sürecin önemine işaret eden Talat, bu sürecin 5 yıldır tıkanan Kıbrıs sorunu müzakerelerinin yeni bir aşamaya ulaşabilmesi şansı yakalanabileceği bir dönem olduğunu savundu.

Akıncı’nın seçimlerden başarılı çıkması için elinden gelen çabayı ortaya koyacağını ifade eden Mehmet Ali Talat. Kıbrıs Türk halkından Pazar gün yapılacak Cumhurbaşkanlığı 2’inci tur seçimlerinde tercihini Akıncı’dan yana kullanmasını “talep ve rica” etti.

Talat konuyla ilgili şunları ifade etti:

“Önemli bir sürecin arifesindeyiz. 5 yıldır tıkanan Kıbrıs sorunu müzakerelerinin yeni bir aşamaya ulaşabilmesi şansının yakalanabileceği bir dönemdeyiz. Ne yazık ki Kıbrıs Türkü 5 yıllık bir kısır dönem yaşadı. Sayın Eroğlu’nun çözüme inanmama, karşı olma ve çözüm sürecini her fırsatta sabote etmesi Kıbrıs Rum tarafından gelen olumsuzlukların üzerine atlayarak süreci daha da çıkmaza süreklemesi bu 5 yılın karakteristiği oldu. Öyle bir aşamadayız ki Kıbrıslı Türkler artık uluslararası hukuk ile bütünleşebilme veya statükonun devamı ile aynı sıkıntıları yaşama seçeneklerini seçme noktasındadır. Pazar gün gerçekleşecek seçimle Kıbrıslı Türkler çözüm vizyonu olmayan, çözümsüzlüğün de bir çözüm olduğuna inanan, Talat’ın bıraktığı yerden devam edeceğim diye söz verdiği halde süreci tıkanıklığa sürükleyen Eroğlu’ndan kurtulmaktır. Yapılacak seçimde Kıbrıs Türkü’nün yeni nesiller için atacağı adım tarihi önemde olacak. İşte bu süreçte Sayın Akıncı’nın da ifade ettiği gibi değerlendirmeler yaptık. Bu konuda görüşlerimizi karşılıklı paylaştık. Görüşlerimizin son derece uyumlu olduğunu bir kere daha tesbit etmiş oldum.”

(tak) 

Bu haber toplam 2030 defa okunmuştur