1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Talat MOK’u kabul etti
Talat MOK’u kabul etti

Talat MOK’u kabul etti

İkinci Cumhurbaşkanı Talat Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu’na KOP’la görüşme sürecinde başarılar dilerken elde edilecek kazanımların her iki kesimin yararına sonuçlar doğuracağına dikkat çekti.

A+A-

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Milli Olimpiyat Komitesi (MOK) İkinci Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat’a makamında nezaket ziyaretinde bulundu.

İkinci Cumhurbaşkanı Talat Kıbrıs Türk  Futbol Federasyonu’na KOP’la görüşme sürecinde başarılar dilerken elde edilecek kazanımların her iki kesimin yararına sonuçlar doğuracağına  dikkat çekti.

KTFF’ye destek
KOP’un alt birimi olunmasına her zaman karşı çıktığına işaret eden Talat, Kıbrıs Türk futbol federasyonu başkan ve yetkilileri ile yaptığı görüşmelerden sonra Futbol Federasyonuna tam destek verdiğini ifade etti.
KKTC Mok’un gerçek kimliğine ve işleyine kavuşmasından memnun olduğunu vurgulayan  Talat, her iki halkın kazançlı olacağı  dışa açılım  modelleri üzerinde sadece ırkçılığı dışlayarak  bilimsel çalışma yürüten KKTC MOK’a destek belirtti.

Savim: “İki halk özgürce spor yapsın”
KKTC MOK Başkanı Serdar Savim kabulde Türkler ve Rumlar arasında spor alanında ilişkileri  dostluk ve kardeşlik bağlamında geliştirmeye çalıştıklarını anlatarak Rumların bu konuda  önyargı ve ezberlerini bozarak  her iki halkın özgürce spor yapmasının yolunu açaçaklarını kaydetti.
MOK’un eğitimde tam güne geçilmesini sistemini desteklediğini kaydeden Savim bu sistemle okullarda spor etkinliklerinin bilimsel temelde yaygınlaşacağını vurguladı.
Savim olimpiyat barajını geçecek sporcularımızın  olimpiyat bayrağı altında yarışması yolunu Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi ile birlikte açmaya kararlı olduklarını belirtti.

Bu haber toplam 1417 defa okunmuştur