1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. Talat adaylık iddialarını yanıtladı
Talat adaylık iddialarını yanıtladı

Talat adaylık iddialarını yanıtladı

"Şimdi seçim sürecindeyiz. Hafta sonu seçim var, seçime konsantreyim. Henüz CTP'de kurultay gündemi yok, eğer kurultay gündemi başlarsa resmi açıklamamı yapacağım"

A+A-

2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat CTP'de başkanlığa aday olduğuna ilişkin çıkan iddialar üzerine YENİDÜZEN'e açıkladı:

'Hafta sonu seçim var, seçime konsantreyim'

 

YENİDÜZEN (Özel)

2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat Cumhuriyetçi Türk Partisi-Birleşik Güçler  (CTP-BG'de) başkanlığa aday olduğuna ilişkin çıkan iddialar üzerine YENİDÜZEN'e konuştu. Talat, CTP-BG'de aktif görevlere hazır olduğunu daha önce açıkladığına dikkat çekti ve "şu an için böyle bir gündemi olmadığını" vurguladı. “Şimdi seçim sürecindeyiz. Hafta sonu seçim var, seçime konsantreyim. Henüz CTP-BG'de  kurultay gündemi yok, eğer kurultay gündemi başlarda resmi açıklamamı yapacağım” diyen Talat dün kendisini bir grup esnafın ziyaret ettiğine işaret ederek sosyal medyada çıkan “Talat aday” haberlerine açıklık getirdi.

Talat “Dün bir grup esnaf arkadaşla görüştük, çeşitli konularda sohbetlerimiz oldu. Pek tabii ki CTP'yi de konuştuk. Kendileri benimle yaptıkları sohbetimden kurultayda aday olacağım yönünde bir anlam çıkardılar, olabilir. Ancak henüz resmi bir açıklamam söz konusu değildir. Günü geldiğinde bu yapılır. Zaten daha önce partide başkanlık dahil aktif görevlere hazır olduğumu açıklamıştım. Kurultay süreci başlasın gerekli açıklamamı yapacağım” diyen Talat  "Eğer kurultay süreci varsa her türlü göreve hazırım. Ben partide aktif olacağımı ifade ettim. Partinin gündeminde kurultay yok. Bir kurultay takvimi de yok. Parti terbiyem bu şartlar altında adaylığı konuşmayı doğru bulmaz. Şu an için gündemimde böyle bir şey yok. Benim şu anda böyle bir açıklama yapmam doğru değil. Zamanı geldiğinde konuşalım” dedi.

Öte yandan Hürrem Tulga'nın da aralarında bulunduğu bir grup Girneli esnaf İkinci Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat'ın ofisini ziyaret etti. Görüşmeye katılan Ahmet Gürol Ersun sosyal medya hesabından Mehmet Ali Talat'ın CTP-BG kurultayında parti başkanlığı için aday olacağını kendilerine açıkladığını iddia etmişti.

Bu haber toplam 1694 defa okunmuştur