1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Taksim Stadı ne olacak?
 Taksim Stadı ne olacak?

Taksim Stadı ne olacak?

Geçtiğimiz yıl Eylül ayında yapılan Kıbrıs Rallisi’nde kullanılan Taksim Stadı, aradan aylar geçmesine rağmen düzeltilemedi

A+A-

Necmi Belge

K-Pet Süper Lig ekiplerinden Çetinkaya, ikinci yarıda kullanabileceği söyleyen Taksim Sahası’na sezonun tamamlanmasına rağmen kavuşamadı. Spor Dairesi Müdürü Hüseyin Cahitoğlu, Merkezi İhale Komisyonu’nun bir hafta önce ihaleye çıktığını, ihalenin bir hafta içerisinde sonuçlanmasını beklediklerini söyledi.
Süper Lig’i 12. sırada tamamlayan ve hafta sonu start alacak olan Play-out’a en dezavantajlı takım olarak girecek Sarı-kırmızılılar geçtiğimiz yıl 19-21 Eylül tarihleri arasında yapılan Kıbrıs Rallisi, Seyirci Özel Etabı için kullanımında olan Taksim Sahası’nı organizasyonda kullanılması için vermişti.
Kulübün izini ve Spor Dairesi’nin de onayı ile iş makinalarının girdiği Taksim Stadı Kıbrıs Rallisi’ne uygun hale getirilirken, Spor Dairesi tarafından zemini bozulan Taksim Stadı’nın yeniden çimlendirilmiş hali ile K-Pet liglerinin ikinci yarısında Çetinkaya’nın kullanabileceği hale getirilmesi sözü verilmişti.

Ekim gerçekleşmedi

Geçtiğimiz sezonun başlangıç tarihi olan 27 Eylül 2014 tarihinden bir hafta önce ralli için hazırlanan Taksim Stadı’nın bozulan zeminin yeniden ekilmesi için verilen sözün üstünden sekiz ay geçmesine rağmen, sahaya bir tohum bile atılmazken, saha adeta yılanlara ve çiyanlara teslim edildi.
Stat zemininin ralli için hazırlandığı ancak, futbol oynanmasının imkansız olduğu zemini hakkında o günlerde konuştuğumuz Spor Dairesi Müdürü Hüseyin Cahitoğlu, Taksim Stadı’nın zeminin yeniden kullanılabilmesi için söz konusu tahsisatın Spor Dairesi tarafından bloke edildiğini ve ralli sonrasında hemen ekime gidileceğini açıklamıştı.

Cahitoğlu “Bir hafta önce ihaleye çıkıldı”

Konu ile ilgili olarak konuşan Spor Dairesi Müdürü Hüseyin Cahitoğlu Kasım 2014’de keşif bedelinin saptandığını, bloke edildiğini dosyanın proje için Planlama ve İnşaat Dairesi’ne gönderildiğini söyledi.
Planlama ve İnşaat Dairesi’nin projeyi hazırladıktan sonra kendilerine gönderildiğini ifade eden Cahitoğlu, yine Kasım 2014’te dosyayı ihale açılması için Merkezi İhale Komisyonu’na gönderdiklerini açıkladı. Hüseyin Cahitoğlu, Merkezi İhale Komisyonunu’nun bir hafta önce  ihaleye çıktığını ve ihalenin bir hafta içerisinde sonuçlanmasını beklediklerini sözlerine ekledi.

Bu haber toplam 2739 defa okunmuştur