1. HABERLER

  2. SPOR

  3. “Takke düştü kel göründü”
“Takke düştü kel göründü”

“Takke düştü kel göründü”

Kaymakamlık kararı ile Serdar Savim’in KKTC MOK başkanlığının devam ettiğinin açıklanması sonrası KTFF Başkan Hasan Sertoğlu beklenenin olduğunu söyledi

A+A-

YENİDÜZEN Spor Servisi
Girne Kaymakamlığı kararı ile Serdar Savim’in KKTC Milli Olimpiyat Komitesi (MOK) başkanlığının devam ettiğinin açıklanması sonrası KTFF Başkan Hasan Sertoğlu beklenenin olduğunu söyledi. Sertoğlu “Takke düştü, kel göründü” benzetmesi ile durumu özetlerken, önce tüzük değişikliği, ardından da yapılacak genel kurul ile federasyonların ağırlığında bir MOK yönetiminin başa geleceğini belirtti.

Sertoğlu “Yaptıkları herşey geçersizdir”
KTFF Başkanı Hasan Sertoğlu “Bu kararın zaten bu şekilde çıkacağı belliydi” diye konuştu. “Bir laf vardır ‘Takke düştü, kel göründü’ aynen öyle. Hala daha bugün açıklama yapıyorlar. Siz kimsiniz? Size gayri yasal olarak bu kurumu ele geçirdiğiniz söylendi. Sizin yaptığınız herşey geçersizdir” diyen Sertoğlu “Eğer para harcaması yaptılarsa suç işlemiş oldular. Ben harcadıklarını biliyorum. Yaptıkları açıklamaların hepsi geçersizdir. Başsavcılık görüşünü Kaymakamlık’a bildirdi. Kaymakamlık da Serdar Savim’e başkanlığının devam ettiğini bildirdi. MOK’un bu arada aldığı kararların ve mali açıdan yapılan harcamaların hepsinin geçersiz olduğu, suç teşkil ettiği bildirildi. Bundan doğacak olan kargaşayı da Serdar bey kendisi çözecektir” şeklinde konuştu.

Tüzük değişikliği ve genel kurul
“Çok uzun zamandır başlattığımız mücadelenin artık sonuna geliyoruz” diyen Sertoğlu “Başsavcılık ve Kaymakamlık tüzüğün yasaya uygun olmadığını belirtti. Bu çok erken bir zamanda tüzüğün değişmesi gerektiğidir. Önümüzdeki haftalardan itibaren bunun çalışmaları yapılacak ve değişiklikler yapıldıktan sonra MOK seçimleri yapılacak. Federasyonların ağırlığında olan MOK Genel Kurulu’nda tekrardan yeni bir yönetim seçilecek. Ufku geniş, ülke gençliğinin önünü açabilecek, heyecanlı, daracık bir kısma hizmet etmeyen, siyasetle ilgilenmeyen ve sadece ülke gençliği ile sporcularının önünü açmaya çalışan bir MOK yönetimi başa gelecek. Tüm Federasyon başkanları bunda kararlıdır, hep birlikte başaracağız” dedi.

“Champagne’in adaylığı mutluluk verir”
KTFF Danışmanı Jerome Champagne’in FIFA Başkan adaylığı hakkında da konuşan Sertoğlu “Champagne’in henüz ağzından çıkan birşey yok. Bir aksilik olmazsa 20’sinde açıklar diye düşünüyorum. Açıklarsa tabi ki bizim için onur ve gurur verici olur. Bizimle birlikte bir buçuk yılı aşkındır çalışan arkadaşımızın FIFA başkanı olması bize mutluluk verir. Oraya aday olması demek, bizimle yaptığı çalışmaların sekteye uğrayacağı anlamına gelmez. Bunu tekrardan oturup değerlendiririz. Biz ülke futbolunun önünü açmak için yaptığımız çalışmalara aynı kararlılıkla devam edeceğiz. Ocak sonundan sonra tekrardan çalışmalar başlayacak” diyerek sözlerini sonlandırdı.

Bu haber toplam 2059 defa okunmuştur
Etiketler :