1. HABERLER

  2. SPOR

  3. “Takip edilen süreç hatalı”
“Takip edilen süreç hatalı”

“Takip edilen süreç hatalı”

Serdarlı Başkanı Taşer Büyükadam ceza verme yetkisinin KTFF disiplin kurullarında olduğunu, Yönetim Kurulu’nun ceza verme yetkisi olmadığını belirterek federasyona itiraz dilekçesi sundu

A+A-

Necmi Belge

Geçtiğimiz hafta Serdarlı ile Çetinkaya arasında oynanan Play-out maçında yaşananlar ve Serdarlı’nın ligden düşmesi ile sonuçlanan olaylar ile ilgili olarak, Serdarlı Başkanı Taşer Büyükadam dün Futbol Federasyonu’na bir itiraz dilekçesi dosyaladı.
Serdarlı Başkanı Taşer Büyükadam tarafından sunulan itiraz dilekçesinde, takip edilen sürecin hatalı olduğu ve Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu’nun ceza verme yetkisi olmadığı, cezanın ancak, Disiplin Kurulu tarafından verilebileceği belirtildi.

Büyükadam: “Ceza yetkisi Disiplin Kurulları’ndadır”
Büyükadam, KTFF Müsabaka talimatının 25. maddesi hükmen mağlubiyet sürecinde uygulanacak Usul ve Sonuçları düzenlemekte olup, bu maddenin 3’üncü bendinde KTFF Müsabaka talimatının 22 ve 24’üncü maddeninin “g” bendi kapsamı dışında kalan hükmen mağlubiyet kararlarını vermeye Disiplin Kurullarının “yetkili olduğunu” iddia etti.
Bu durumda, Yönetim Kurulu’nun aldığı kararın geçersiz olduğunu ifade eden Büyükadam, geçersiz bir kararın da Tahkim Kurulu’na götürülemeyeceğini söyledi.
Büyükadam ayrıca Tahkim Kurulu talimatının 12. maddesi gereği “Alınan karara müteakip, karşı tarafın cevabını, başvurunun tebliğinden itibaren en geç bir gün içinde kurula göndermek” maddesine Tahkim Kurulu itibar etmemiş ve kararı hemen yürülüğe sokarak, Serdarlı kulübünü mağdur duruma soktuğunu belirtti. 

“Cevap hakkı engellendi”
Şöyle ki, Yönetim Kurulu kararının kendilerine 8 Mayıs 2015 tarihinde saat 17.00’de yapıldığını açıklayan Büyükadam, Tahkim Kurulu’nun 9 Mayıs 2015 saat 12.00’de oturumu açtığını ve cevap hakkı ile ilgili sürenin kullanılmasını engellediğini işaret etti.
Teknik Direktör Halil Çimendağı’ın soyunma odasında kendisiyle birlikte futbolcuları Kaan, Çağatay ve Hasan Bahtıkara’nın kaldığı iddialarına karşı Başkan Büyükadam, karşılaşmadan çekildikleri iddialarının doğru olmadığını, sadece dördüncü  hakem İhsan Payaş’ın “Serdarlı otobüse bindi ve gitti” dendiğini ve hakemin bunun üzerine maçı tatil ettiğini belirtti.

“Küçükoğlu takımın çıkmayacağını söylemedi”
Yönetici Gürsel Küçükoğlu’nun ise hakemlere maça çıkmayacaklarını söylemediğini, soyunma odasına giderek, bu dakikadan sonra prosedürün nasıl olacağı konusunda, orta hakem Kerem Eran’dan sadece telefon numarası istediğini iddia etti. Başkan Büyükadam,  öyle bir şey olmadığını takımının soyunma odasında olduğunu, kendisinin de tribünlerde basın mensuplarına karşı yapılan saldırıları önlemek için, tribünlerde bulunduğunu ve hemen ardından soyunma odasına futbolcularının yanına gittiğini söyledi.

“Hukuk süreci başladı”
Ne var ki, Teknik Direktör Halil Çimendağ’ın katıldığı bir televizyon programında, takımın sahadan çekilmesi ile ilgili olarak, ısrarla kendisini ima etmesinin düşündürücü olduğunu ifade eden Büyükadam, bu konunda artık hukuk sürecinin başladığını ve kendisinin isim vermeyeceğini dile getirdi. Bu saatten sonra, Serdarlı’nın hakkını Yüksek İdare Mahkemesi’nde arayacaklarını, bunun için de genel kurul üyleri olan kulüplerden imza toplama aşamasına geldiklkerini açıklayan Büyükadam, yeterli imzaları topladıktan sonra, Yüksek İdare Mahkemesine başvuracaklarını sözlerine ekledi.

Bu haber toplam 1306 defa okunmuştur