1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Takımını dünya üçüncüsü yaptı
Takımını dünya üçüncüsü yaptı

Takımını dünya üçüncüsü yaptı

Kıbrıslı Türk Cimnastik Antrenörü Gürkan Er’in Büyük Başarısı

A+A-

YeniDüzen Spor Servisi

Manisa Celal Bayar Üniversitesi’nde Beden Eğitimi öğretmenliği ve bu üniversiteye bağlı Celal Bayar Kültürspor Jimnastik takımının antrenörlüğünü  yapan Nergisli kökenli Gürkan Er geçtiğimiz günlerde büyük bir başarıya imza attı.

Meksikada Dünya üçüncülüğü
Türkiye Cimnastik Milli takımı antrenörü olarak,  25 Haziran 2014 tarihinde Meksika’nın Cancun kentinde düzenlenen 13. Aerobik Cimnastik Dünya Şampiyonası organizasyonunda yer alan Gürkan Er’in takımı burada düzenlenen  6. Dünya Yaş Grupları yarışmasında iki bronz madalya kazanarak Dünya 3’üncüsü oldu.

Gürkan Er’in öğrencilerinden olan ve 12-14 Yaş çiftlerde yarışan Mehmet Ercoş-Ayşe Begüm Onbaşı çifti 18.850 puanla 3. sırada yer alırken, aynı yaş katagorisinde trioda (üçlü) yarışan Deniz Şahin, Ayşe Begüm Onbaşı ile Buse Kaplan’dan oluşan takım 19.100 puanla 3. oldu.
Şampiyonada çiftlerde ilk iki sırayı Rusya elde ederken, trioda ilk iki sırayı Japonya kazandı. Gürkan Er’in takımının elde ettiği bu başarı Türk spor medyasında da yer aldı.

Gürkan Er kimdir
Bir Kıbrıslı Türk olarak, Türk takımına bu başarıyı yakalatan Gürkan Er, 1973 Lefkoşa doğumlu. Manisa Celal Bayar Üniversitesi Beden Eğitimi Yüksek Okulu’ndan 1995 yılında mezun olan  Er, daha sonra bu okulda masterliğini  tamamladı.
Celal Bayar Üniversitesi’nde öğretim görevlisi olan Er,  aynı zamandaTürkiye Cimanstik Federasyonu bünyesinde  jimnastik antrenörü olarak görev yapıyor.

Bu haber toplam 2005 defa okunmuştur