1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. TAK 41 yaşında...
TAK 41 yaşında...

TAK 41 yaşında...

Ajansın kuruluş yıldönümü düzenlenen resepsiyonla kutlandı

A+A-

 

Türk Ajansı-Kıbrıs’ın (TAK) 41’inci kuruluş yıldönümü dün akşam düzenlenen resepsiyonla kutlandı.

Siyaset ve basın dünyasının bir araya geldiği resepsiyonda TAK’ın Kıbrıs Türk basınındaki önemi vurgulandı; hizmetlerini daha çağdaş ortamda verebilmesi için dileklerde bulunuldu.

Başbakan Yardımcısı, Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanı Serdar Denktaş’ın himayelerinde gerçekleştirilen resepsiyon Lefkoşa Golden Tulip Otel’de yer aldı.

Resepsiyona Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, 2’nci Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçisi Halil İbrahim Akça, Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanı Korgeneral İsmail Serdar Savaş, Güvenlik Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral İlyas Bozkurt, Yüksek Mahkeme Başkanı Şafak Öneri ve Başbakan Yardımcısı, Ekonomi Turizm, Kültür ve Spor Bakanı Serdar Denktaş, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Hasan Taçoy, TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit, bazı milletvekilleri, Sivil Savunma Teşkilat Başkanı Fatih Yarımbaş, Polis Genel Müdür Vekili Pervin Gürler, bazı bürokratlar, kurum, kuruluş, sivil toplum örgütlerinin temsilcileriyle gazeteciler katıldı.

BRTK’DAN TAK İÇİN BELGESEL

Bayrak Radyo Televizyon Kurumu’nun (BRTK) TAK için hazırladığı ve gelecek ay BRTK’da yayımlanacak “41. Yılında Türk Ajansı Kıbrıs” adlı belgeselin tanıtım filmi gösterildi.

Resepsiyonda ayrıca “Dünden Bugüne Fotoğraflarla Türk Ajansı Kıbrıs” konulu slayt gösterimi yapıldı.

Resepsiyonda TAK Yönetim Kurulu eski üyesi Aydın Akkurt’a ve 20’nci hizmet yılını dolduran TAK personeli Şifa Aslan, Ersel Aknur ve Serkan Pilli’ye de plaket takdim edildi.

TAK belgeselinde emeği geçen Cemal Yıldırım’a, Eralp Adanır’a ve Bülent Fevzioğlu’na, slaytların hazırlanmasında emeği geçen TAK çalışanlarından Hüseyin Sayıl’a ve Arda Samur’a teşekkür belgesi verildi.

EROĞLU: “TAK’IN 41’İNCİ KURULUŞ YILDÖNÜMÜ KUTLAMASINA KATILMAKTAN ONUR DUYUYORUM”

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, resepsiyondaki konuşmasında, TAK’ın 41’inci kuruluş yıldönümü kutlamasına katılmaktan onur duyduğunu söyledi.

“Temennim TAK’ın bugüne kadar verdiği hizmetleri bundan sonra da günün koşullarına göre en iyi şekilde yapmasıdır” diyen Eroğlu, “42’nci yılda TAK’ı sorunları asgariye indirilmiş, çalışanlar arasında huzur ve güven tesis edilmiş, daha güzel ortamlarda çalışma imkanı bulmuş vaziyette görmek en büyük arzumdur” dedi.

TAK’taki sorunları bildiğini kaydeden Derviş Eroğlu şöyle konuştu:

“Bana göre Sayın Büyükelçi TAK yönetiminin beklediği konuşmayı yaptı. TAK için büyük bir bina yapılıyor, elbette ki bu binanın maliyeti oldukça yüksek olacak.

Umarım Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliği’nin ve tabi ki imkanlar nispetinde hükümetin de ortaya koyacağı katkıyla bu binanın inşaatı tamamlanır, çalışanlar yeni ortamda huzur ve güven içinde çalışma ve 42’nci yılı kendi binalarında kutlama imkanı buluruz.”

Açılış konuşmalarına katılamayan ancak daha sonra resepsiyona katılan Meclis Başkanı Sibel Siber, TAK’ın 41’inci kuruluş yıldönümü için bir mesaj gönderdi. Siber’in mesajı resepsiyonda okundu.

SİBER: “TAK, KKTC BASININA ÖNEMLİ BİR KAYNAK”

Mesajında TAK’ın KKTC basınına önemli bir kaynak olduğunu vurgulayan Meclis Başkanı Siber, “TAK, kurulduğu günden beri Kıbrıs Türk halkının sesine tercüman olmuş, Kıbrıs Türk halkının sesini dünyaya duyurmuştur” dedi.

Merhum Sait Terzioğlu’nun TAK’ın kuruluşu için harcadığı emeğin, merhum Kemal Aşık’ın kurumun yasal statüye kavuşmasındaki hizmetlerinin unutulamayacağını da kaydeden Sibel Siber, “Kurumda mevcut sıkıntıların aşılması için gerekli önlemlerin alınması toplumsal bir vazifedir” ifadesine yer verdi.

Siber mesajında şunları da kaydetti:

“Özveriyle çalışan TAK çalışanlarının hizmet verirken daha mutlu ve huzurlu çalışmasını sağlayacak ortam yaratılmasıyla hizmet kalitesinin artacağından şüphemiz yoktur.

Arzum en kısa zamanda yeni binanızda çağdaş bir çalışma ortamına ve personel sayınıza ulaşmanız ve huzurlu bir çalışma ortamına kavuşmanızıdır.”

YORGANCIOĞLU: “TAK’IN ÜLKEMİZ HABERCİLİĞİNDE BÜYÜK BİR YERİ VAR”

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, resepsiyonda yaptığı konuşmada TAK’ın hem ülke içindeki haberleşmeyi sağlamak, hem de Kıbrıslı Türklerin sorunlarını dünyaya duyurmak için kurulduğunu kaydederek, “O günden bu güne kadar görevini başarıyla yerine getiren TAK’ın ülkemiz haberciliğinde büyük bir yeri ve önemi var” dedi.

Yorgancıoğlu, haberlerin hem yurt içine, hem de yurt dışına doğru, süratli ve tarafsız olarak servis edilmesi için yürütülen çabaların devamını diledi.

AKÇA: “PROJE REVİZYONUNUN TAMAMLANMASINDAN SONRA BİNANIN BİTİRİLMESİ İÇİN GEREKLİ FİNANSMAN SAĞLANACAK”

TC Lefkoşa Büyükelçisi Halil İbrahim Akça resepsiyondaki konuşmasında, TAK’ın KKTC medyasının verdiği hizmetlerde önemli rol üstlendiğine dikkat çekerek, kuruma hizmetlerinden dolayı teşekkür etti.

TAK’ın şu an faaliyet gösterdiği binasının eski ve yetersiz olduğunu kaydeden Akça, yeni bina konusuna değinerek şu açıklamada bulundu:

“Bizlerden bir beklentileri olduğunu biliyoruz. Özellikle bina sorunun çözülmesi noktasında. Mevcut durumda hizmet verdikleri bina, yetersiz ve eski. Yeni bir bina başlanmış, karkas halinde yarım kalmış. Binanın bu haliyle bitirilmesi çok anlamlı ve doğru görülmüyor. Kendilerinden bir proje revizyonu bekliyoruz, revizyonun tamamlanması sonrasında binanın bitirilmesi için gerekli finansman sağlanacak.”

DENKTAŞ: “TAK BASININ KALBİ, KURUM GELECEK 40 YILDA ÇOK DAHA İYİ NOKTALARDA HİZMET VEREBİLECEK, BUNA İNANIYORUM”

Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş da konuşmasında, TAK’ın ikinci kez bakanlığına bağlı bir kurum haline geldiğini kaydederek, yeni binanın yapılabilmesi için geçmişte atılan adımları anımsattı.

Büyükelçi Akça’nın proje revizyonu konusundaki açıklamasına işaret eden Denktaş, “Projede süratle gerekli düzenlemeler yapılarak, inşallah yine benim dönemimde bu binanın açılışını yapacak, daha rahat bir ortamda hizmet verilmesini sağlayacağız” dedi.

“BİR HAYALİM DAHA VAR: GÖRSEL HABER HİZMETİ”

TAK’ın basının kalbi olduğunu kaydeden Denktaş şunları da söyledi:

“İbiş’in Rüyası… TAK’la ilgili bir hayalim daha var. O da Türk Ajansı Kıbrıs’ın bütün televizyonlarımıza ve yurtdışına görsel haber hizmeti verebilmesi, sosyal medya üzerinden gerekli haberleri etkin şekilde iletebilmesidir. İnşallah bu hayalimizi de hep birlikte gerçekleştireceğiz. 41 yıl önce kurulmuş olan TAK, gelecek 40 yılda çok daha iyi noktalarda hizmet verebilecek, ben buna inanıyorum.”

SAYGILI: “ÇALIŞANLARIN ALIN TERİ, EMEKLERİ, ONURLU DURUŞLARI ONCA OLUMSUZLUKLARA RAĞMEN TAK’IN 41’İNCİ YILINA ULAŞMASINA VESİLE OLDU”

TAK Müdürü Doç. Dr. Neriman Saygılı ise resepsiyondaki konuşmasında “Kıbrıs Türkü’nün haklı sesini dünyaya duyurmak adına kurulan TAK bugün bu görevi özveriyle ve başarıyla yerine getirdiği için huzurlu ve mutludur. Çalışanların alın teri, emekleri, onurlu duruşları onca olumsuzluklara rağmen TAK’ın 41’inci yıla ulaşmasına vesile oldu” dedi.

Çalışanların motivasyonlarını artıracak en önemli unsurlardan birinin emeğe saygı olduğunu kaydeden Saygılı, TAK’ın yeni binasının da tamamlanmasının güvenli ve huzurlu bir çalışma ortamı ile çalışanların motivasyonu için önemli olduğunu kaydetti.

Saygılı, “Bu eksikliklerin tamamlandığı TAK daha verimli ve daha huzurlu çalışacak” diyerek TAK’ın nice 41 yıllara ulaşmasını diledi, Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş’a, Sait Terzioğlu’na ve Kemal Aşık’a rahmet diledi.

“TAK BELGESELİ OCAK AYINDA BRTK’DA YAYINLANACAK”

Saygılı, TAK için hazırlanan BRTK belgeselinin bir ilk niteliğinde olduğunu kaydederek, belgeselin Ocak ayında BRTK’da gösterileceğini söyledi.

TAK Müdürü Neriman Saygılı, belgeselin hazırlanmasında emeği geçen Cemal Yıldırım’a, Eralp Adanır’a, Bülent Fevzioğlu’na ve BRTK Müdürü Mete Tümerkan’a teşekkür etti.

41’inci yıl için “Dünden Bugüne Fotoğraflarla TAK” konulu slayt çalışması yapıldığına ve bunun da bir ilk olduğuna işaret eden Saygılı, bu çalışmada emeği geçen TAK foto muhabirleri Hüseyin Sayıl ve Arda Samur’a, slaytların gösterim için hazırlanmasına destek veren Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı ile Radyo Vatan’a teşekkürlerini iletti.

(tak)

Bu haber toplam 1822 defa okunmuştur