1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. ‘Tahribatı durdurun’
‘Tahribatı durdurun’

‘Tahribatı durdurun’

Ozanköy’de bölge halkı, 2015 yılından bu yana hem orman arazisine, hem de bölgedeki Değirmen Dere’ye çöp, moloz ve inşaat atıklarının dökülerek, üzerlerinin toprakla örtülmesine isyan etti, eylem yaptı…

A+A-

Ayşe GÜLER

Ozanköy’de Bellapais Konakları’nda yaşayan bölge halkı, yaratılan çevre kirliliğine isyan etti, eylem yaptı.

2015 yılından bu yana hem orman arazisi, hem de Değirmen Dere’ye çöp, moloz ve inşaat atıklarının dökülerek, üzerlerinin toprakla örtülmesi bölge halkını harekete geçirdi.

Bölge halkı önce imza topladı, sonrasında da Girne Polis Müdürlüğü’nün yanı sıra Yüksek Yönetim Denetçisi(Ombudsman), Girne Kaymakamlığı ve Girne Belediyesi’ne sorunu çözmek için müracaatta bulundu.

 

‘Çözüm üretin’ çağrısı…

Çöp ve inşaat atıklarıyla doldurulan Değirmen Dere ve orman arazisi yakınlarında dün sabah eylem yapan bölge halkı, yetkililere ‘Çözüm üretin’ çağrısı yaptı.

“Dökülen çöpten, sinekten, pislikten bölgede yaşayamaz hale geldik” diyen yurttaşlar, “Orman arazisi göz göre göre yok ediliyor, çevre tahrip oluyor. Her gün bu işlemler devam ediyor. Canımıza tak dedi” şeklinde konuştu.

 


 

BÖLGE HALKI NE DEDİ?

Ali ÜSTEL:

“Kimse kaale alıp da çözüm üretmiyor, orman arazisi yok ediliyor”

“Dökülen çöpten, sinekten, pislikten bölgede yaşayamaz hale geldik. Bellapais Konakları’nda yaşayan herkes bu durumdan şikayetçi… Yetkililere durumu aktardık, şikayetlerimizi ilettik. Kaymakamlık, Belediye, Ombudsman, İçişleri Bakanlığı’na dilekçelerimizi verdik, hiçbir şey yapılmıyor. Orman arazisine çöpler dökülüyor, üzeri toprakla kapatılıyor.  Bölge halkı olarak imza topladık ama bir şey olmadı. Bize yardımcı olacak bir kurum arıyor. Endişeliyiz… Buraya dökülen molozlardan yangın çıkabilir. Kimse kaale alıp da çözüm üretmiyor. Orman arazisi göz göre göre yok ediliyor, çevre tahrip oluyor. Her gün bu işlemler devam ediyor. Canımıza tak dedi, günde 30-40 kamyon geçiyor. 45 metre düşüşlü uçuruma moloz ve çöp döküp, üzerini kapatıyorlar…”

 

Kemal SERGEN:

“İmza topladık, şikayetimizi aktardık ama kimse ilgilenmedi”

“2006 yılından beri bu bölgede ikamet ediyoruz. Bölgeye moloz, çöp, inşaat artığı, her türlü dolgu yapılmaktadır. Bunlar dereye itilerek, inşaat yeri kazanılmaya çalışılmaktadır. Bu da yasal bir şey değildir. Bölgede çöp istasyonu da bulunuyor. İlgili her yere müracaat etmemize rağmen, sonuç alamadık. Bugüne kadar müdahalede bulunan olmadı. Bu durumdan hem şikayetçi hem de rahatsızız. Bölgeye dökülen moloz ve cam kırıklarının yangın çıkarma olasılıkları da yüksektir. Bölge için de tehlike yaratmaktadır. Bölgemizde İngiliz vatandaşları da ikamet ediyor. İmza topladık, yetkililere bildirdik ama hiçbir şey olmadı…”

 

Tahir ŞANLITÜRK:

“Orman arazisine çöp dökülüyor, doğada ciddi tahribat yapılıyor”

“Doğada ciddi tahribat yapılıyor. Özellikle ormanlık araziye moloz, çöp, cam kırıkları gibi her türlü çöp dökülüyor. Bunu kamufle etmek için de üzerine toprak atılmaktadır. Dere yatakları içerisine yapılan tahribatlar görülüyor. Bu tahribatı ilgili tüm mercilere bildirdik. Bölge halkı olarak bu duruma asla müsaade etmiyoruz. Yetkililere de sesleniyoruz, bizlere yardımcı olsunlar, doğa tahribatını, dere yataklarını doldurarak yapılan inşaatlara son versinler… Tek istediğimiz budur… Bizler doğada tahribat yerine doğa yürüyüşü yapabileceğimiz yollar, yeşil alanlar, piknik alanları istiyoruz.”

Bu haber toplam 2112 defa okunmuştur
Etiketler : ,