1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. Tahlil sonuçları tedaviyi belirleyecek
Tahlil sonuçları tedaviyi belirleyecek

Tahlil sonuçları tedaviyi belirleyecek

Devlet Laboratuvarı’ndaki yangın sonrasında vücutlarında ağır metal tespit edilen ve Ankara’ya gönderilen 13 çalışanın durumu henüz netleşmedi

A+A-

Didem MENTEŞ

Kamuoyunda endişe ve paniğe neden olan Devlet Laboratuvarı’ndaki yangın sonrasında vücutlarında ağır metal tespit edilen ve Ankara’ya gönderilen 13 çalışanın durumu henüz netleşmedi. Ankara Meslek Hastalıkları Hastanesi’nde müşahede altına alınan 13 personele tahlil yapıldığı, tahlil sonuçlarına göre tedavileriyle ilgili karar verileceği belirtildi.

Bu arada Devlet Laboratuvarı Müdürü Mehmet Tatar’ın sağlık durumunun iyiye gittiği, 14- 15 gün sonra adaya dönmesinin beklenirken, geriye kalan personelin de peyderpey Ankara’ya gönderilmesi için HAKSEN ile Sağlık Bakanlığı arasında uzlaşı sağlandığı açıklandı.

Türkmen: “Tüm personelin tedavisi için öneri yaptık”

YENİDÜZEN’e bilgi veren Devlet Laboratuvarı personelinin örgütlü olduğu HAKSEN Başkanı İzzet Türkmen, 13 personele tahlil yapıldığı,  çıkacak sonuçlara göre tedaviye başlanıp başlanmayacağının belirleneceğini söyledi.

İzzet Türkmen, sadece 13 personel ile ilgili değil 42 personelin durumunu görüşmek için, sendika olarak Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu ile dün bir araya gelerek, 5 maddelik bir talep yazısı verildiğini açıkladı.  

Türkmen, 42 personelin tümünün Ankara’ya gönderilmesi için öneri yaptıklarını, Bakan Sucuoğlu’nun bu öneriyi kabul ederek, laboratuarın işlemlerinin yarım kalmaması için, geriye kalan diğer personelin peyderpey grup halinde Ankara’ya gönderilmesi konusunda uzlaşı sağlandığını dile getirdi.

“Tatar’ın durumu iyi”

Bakan yapılan talepler içerisinde, özel sektörde çalışanların da dahil olmak üzere sağlık ve hayatlarının devlet güvencesi altına alınması için yasa önerisi yapılması talebinde bulunduklarını aktaran Türkmen, çalışma şekillerinin de yeniden düzenlenmesi adına Teşkilat Yasası’nda değişiklikler talep ettiklerini vurguladı.

İzzet Türkmen, Bakan Sucuoğlu ile yaptıkları bir saati aşkın toplantıda, Devlet Laboratuvarı Müdürü Mehmet Tatar’ın sağlık durumunun iyiye gittiği, 14- 15 gün sonra adaya döneceğinin kendilerine söylendiğini kaydetti.

HAKSEN Başkanı İzzet Türkmen, Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu ile yaptıkları görüşme ve talepleriyle ilgili bugün geniş kapsamlı bir basın açıklaması yapacaklarını da dile getirdi.



Meclis’te 2 araştırma önergesinin ön görüşmesi yapılacak
 

Bu arada Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu bugün saat 10.00’da toplanarak, Devlet Laboratuvarı’ndaki yangın ve sonrasında yaşanan sorunlara ilişkin 2 ayrı meclis araştırması önergesinin ön görüşmesi yapılacak.
Cumhuriyet Meclisi’nden yapılan açıklamaya göre, Genel Kurul’un gündeminde bulunan Meclis Araştırması Açılması önergelerinden ilki, Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu tarafından yapıldı. Sucuoğlu, 22 Aralık’ta gerçekleşen yangının araştırılmasını istiyor.
CTP Milletvekilleri Ahmet Gülle, Erkut Şahali ve Fazilet Özdenefe’nin meclis araştırması açılması önergesi, Devlet Laboratuvarı’ndaki yangının yarattığı sorunlarla çalışanlar ve çevre üzerindeki etkilerinin ortaya çıkarılması ve tekrarlanmaması için alınacak tedbirlerin belirlenmesini amaçlıyor.
İki meclis araştırması açılması önergesinin ön görüşmesinin ardından yazılı sorulara geçilecek.
 

 

Bu haber toplam 2617 defa okunmuştur
İlgili Haberler