1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Taçoy bölge halkından özür diledi
Taçoy bölge halkından özür diledi

Taçoy bölge halkından özür diledi

Taçoy, Çamlıbel- Özhan ve Bostancı- Taşpınar’daki asfaltlama çalışmalarını inceledi

A+A-

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Hasan Taçoy yol asfaltlama çalışmaları süren Çamlıbel-Özhan ile Bostancı-Angolem’e giderek çalışmaları yerinde inceledi, çalışmaları yürüten firma yetkililerinden bilgi aldı.

Bakanlık’tan yapılan açıklamaya göre, bir süredir trafiğe kapalı olan ve trafik akışının Hisarköy içinden sağlandığı Çamlıbel- Özhan arasındaki yol yapım çalışmalarında sona geliniyor. Yolun bir hafta sürecek çalışmaların ardından trafiğe açılması hedefleniyor.

“HIZLANMASI İÇİN HAREKETE GEÇTİK… BÖLGE HALKINDAN ÖZÜR DİLERİZ”

Taçoy, incelemelerinin ardından yaptığı açıklamada, uzun zamandır bölge halkına çile çektirir hale gelen yolun yapımının hızlanması için harekete geçtiklerini belirterek, yaşanan gecikme için bölge halkından özür diledi.

Taçoy, yol çalışmaları sırasında geçiş yolu olarak kullanılan ve tahrip olan Hisarköy yolunun yapılması konusunda gerekli paranın ayrılması için Maliye Bakanlığı ile temasa geçtiklerini anlatarak, önümüzdeki günlerde bu olumlu gelişmenin müjdesini vereceklerini de söyledi.

Amaçlarının yol çalışmalarını bir an önce bitirip, Hisarköy yolunu ve bölgeyi rahatlatmak olduğunu kaydeden Taçoy, Tepebaşı-Akdeniz ve Hisarköy-Şirinevler arasında yol çalışmasına ihtiyaç tespit ettiklerini ve bu yönde çalışma başlattıklarını da kaydetti.

Taçoy, Bostancı- Taşpınar (Angolem) yol yapımının olumsuz hava koşulları nedeniyle geciktiğini de dile belirterek, Bakanlığın yakın takibi ve yüklenici firmanın çalışmalarıyla yolun asfaltlama safhasına geldiğini söyledi.

Bakan Taçoy, yolun 4 kilometreyi aşkın kısmının 10 gün içinde tamamlanmasının hedeflendiğini söyledi ve geriye kalan kısmının da yeniden yapılandırılması gereğini vurguladı.

Karayolları Dairesi Güzelyurt Şube Amiri Cemal Orakçıoğlu da yollarla ilgili teknik bilgiler verdi.

Orakçıoğlu, Çamlıbel- Özhan yolunun 4 kilometre ve 7 metre genişliğinde, Bostancı- Taşpınar (Angolem) yolunun ise 4 bin 800 metre uzunluğunda ve 8 metre genişliğinde asfaltlanacağını kaydederek, çalışmaların en kısa sürede tamamlanacağını söyledi.

(tak)

Bu haber toplam 1106 defa okunmuştur