1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Taçoy, bakanlığına bağlı daireleri gezdi
Taçoy, bakanlığına bağlı daireleri gezdi

Taçoy, bakanlığına bağlı daireleri gezdi

Taçoy: “Araç kayıt, araç muayenelerinde görülen aksaklıkların yaşanmaması için tüm çalışmaları 2015’de tamamlama arzusu içerisindeyiz”

A+A-

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Hasan Taçoy, motorlu araçlarla ilgili işlemlerin daha rahat yapılabilmesi için 2015’de tüm birimlerin bir binaya taşınacağını ve yeni bir bilgisayar sistemi oluşturulacağını belirtti.

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Hasan Taçoy, Bakanlık yetkilileriyle birlikte, Lefkoşa’daki Araç Kayıt ve Ruhsatlandırma Şubesinde incelemelerde bulundu.

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Hasan Taçoy, Şube’de basına yaptığı açıklamada, trafikle ilgili tüm birimleri bir bakanlık altında topladıklarını ancak henüz birimlerin bir bina altında toplanamadığı, çalışanlarla ilgili yeni teşkilat şemasının yasalaştırılamadığını belirtti.

Yakın zamanda tüm birimlerin tek çatı altında hizmet vereceğini bununla birlikte Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı Trafik Birimi altında yeni teşkilat şemasını hayata geçireceklerini de ifade eden Taçoy, “Hedefimiz en geç Nisan ayına kadar tüm personelin bu çatı altında toplanması” dedi.

Motorlu araç işlemleri için yeni bir bilgisayar yazılımı da gerekli olduğunu belirten Taçoy, yeni sistemle motorlu araçlarla ilgili bazı işlemlerin internet üzerinde yapılabileceğini, araç sahiplerinin araç muayenesi, seyrüsefer tazelemeleri tarihleri ile ilgili hatırlatılabileceğini ifade etti

“Araç kayıt, araç muayenelerde görülen aksaklıkların yaşanmaması için tüm çalışmaları 2015’de tamamlama arzusu içerisindeyiz” diyen Taçoy, posta yolu ve bankalarla da bazı işlemlerin yapılabilmesi için düşünceleri bulunduğunu söyledi.

Araç Kayıt ve Ruhsatlandırma Binası önündeki düzensizlik ve çöplerden dolayı da üzüntü duyduğunu ifade eden Taçoy, Şube’deki numaratörden yaşanan sıkıntının da giderileceğini belirtti.

Taçoy, motorlu araç işlemlerinde yaşanan sıkıntıların ilerinde yaşanmaması için önlemlerin alınmasına kadar vatandaştan anlayış beklediğini söyledi.

BORAN

Araç Kayıt ve Ruhsatlandırma Şube Amiri Salih Boran, Şube’de yaşanan sıkıntının ana nedeninin, Mali Düzenleme ve Kamu Alacaklarının İndirimli Tahsiline İlişkin Yasa Gücünde Kararname tahtında ödenmemiş motorlu araç harçlarına getirilen indirimden dolayı iş yükünün artmış olması ve ADSL iletişim sisteminde yaşanan sorundan dolayı 2–3 gün işlem yapılamaması olduğunu belirtti.

BAŞVURU İÇİN YARIN SON GÜN

Affın geçerli olduğu söz konusu dönemde kayıttan düşen iki bin 412 araç için değerlendirme yapıldığını bunların bin 627’sinin işleminin tamamlandığını ifade eden Boran, söz konusu dönemde dairenin 1 milyon 102 bin TL tahsilât yaptığını söyledi. Boran, yarına kadar da başvuru kabul edileceğini hatırlattı.

Araç sayısında artış olmasına rağmen altyapıda gerekli değişikliğin yapılmadığını da belirten Boran, işlemleri yaptıkları binanın hizmete girdiği 1995’de araç sayısının 60 bin, 2014’de ise binadaki vezne sayının aynı kaldığına ancak araç sayısının 169 bin’e çıktığına dikkat çekti.

Boran, 1974’ten sonra iptal edilen araç sayısının 17 bin, kayıttan düşen araç sayısı 97 bin olduğuna da işaret etti.

SAKALLI

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı Plan ve Proje Müdürü Halil Sakallı ise Şube’de Maliye Bakanlığı ve Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı personelinin birlikte çalıştığı için personelin tam verimli kullanılamaması, binanın yetersiz oluşu ve bilgisayar sisteminden kaynaklanan sıkıntıların da, Şube’de yaşanan sıkışıklığın nedenlerinden olduğunu belirtti.

Yeni yılda, araç kayıtla ilgili tüm birimleri geçmiş yıllarda Gelir ve Vergi Dairesi olarak kullanılan bölgedeki bir binaya taşınacağını açıklayan Sakallı, yeni bir bilgisayar sistemi üzerinde de çalışıldığını belirtti.

POSTA YOLU İLE İŞLEM

Sakallı, bazı işlemlerin posta yolu ile yapılabilmesi için de çalışmalarının olduğunu açıkladı.

İlçelerdeki şubelerde yaşanan sıkışıklığa da değinen Sakallı, hem vergi hem de motorlu araçlarla işlemlerin bir binada yapıldığı Gazimağusa’da da sıkıntının ana nedeninin aftan dolayı yaşanan yoğunluk olduğunu belirtti. Sakallı af işlemlerinin tamamlanmasıyla şubelerdeki yoğunluğun da azalacağını söyledi.

(tak)

Bu haber toplam 1461 defa okunmuştur