1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Taburcu olur olmaz mahkemeye çıkarıldı…
 Taburcu olur olmaz mahkemeye çıkarıldı…

Taburcu olur olmaz mahkemeye çıkarıldı…

Mağusa’da arkadaşı O.O.D ile eroin içen ve komaya giren Ö.O.K, hastaneden taburcu olur olmaz dün Mağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı…

A+A-

 

Gamze BAYKUR

Mağusa’da 13 Aralık tarihinde arkadaşı O.O.D’nin evinde eroin türü uyuşturucu madde içen ve komaya giren Ö.O.K, dün tedavi gördüğü Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nden taburcu olur olmaz Mağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı. “Kanunsuz uyuşturucu madde tasarrufu” suçlamasıyla dün mahkemeye çıkarılan zanlı, tutuksuz yargılanmak üzere teminata bağlanarak serbest bırakıldı.

Evde uyuşturucu kalıntısı bulundu…
Meselenin tahkikat memuru Cüneyt Arkın, 13 Aralık tarihinde meydana gelen “Kanunsuz eroin türü uyuşturucu madde tasarrufu” ile ilgili olarak Mağusa Devlet Hastanesi’nden alınan bilgide O.O.D ile birlikte zanlı Ö.O.K’nin rahatsızlanarak hastaneye kaldırıldıklarının ve O.O.D’in hayatını kaybettiğini, zanlı Keser’in ise komaya girerek Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’ne kaldırıldığının öğrenildiğini açıkladı. Ayni gün mesele ile ilgili olarak hayatını kaybeden O.O.D’nin evinde arama yapıldığını belirten Arkın, yapılan aramada üzerinde uyuşturucu madde kalıntısı bulunan kredi kartı ile rulo haline getirilmiş 20 TL’lik banknot bulunduğunu açıkladı.

Kanında eroin türü uyuşturucu madde kalıntısına rastlandı…
Polis Memuru Cüneyt Arkın, zanlı Ö.O.K’nin bu süre zarfında gönüllü ifade vererek hayatını kaybeden O.O.D’nin evine gittiğini ve birlikte uyuşturucu madde içtiklerini söyleyerek suçunu itiraf ettiğini belirtti. Zanlının gönüllü ifadesinde kokain içtiklerini beyan ettiğini belirten Arkın, hayatını kaybeden O.O.D ile zanlı Ö.O.K’den alınan kan örneklerinde eroin türü uyuşturucu madde kalıntısına rastlandığını açıkladı. Mesele ile ilgili olarak yürütülen tahkikatın tamamlandığını belirten Arkın, zanlının uygun bir teminata bağlanarak serbest bırakılmasını talep etti.

Tutuksuz yargılanacak…
Mağusa Kaza Mahkemesi Yargıcı Ayşen Toroslu, zanlı Ö.O.K’in kimlik, pasaport ve seyahat belgelerine el konularak KKTC dışına çıkışının men edilmesine, 5 bin TL nakdi teminat ödemesine ve haftada bir gün en yakın polis karakoluna giderek ispatı vücutta bulunmasına emir verdi.

Bu haber toplam 1578 defa okunmuştur