1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Tabipler Odası'ndan SÜT UYARISI
Tabipler Odasından SÜT UYARISI

Tabipler Odası'ndan SÜT UYARISI

Kıbrıs Türk Tabipleri Odası, bir takım reklam içerikli ilanlarda, keçi sütünün anne sütü yerine kullanılabileceği anlamının çıkmasına yol açacak ifadeler bulunduğunu kaydederek, “Hatta keçi sütünde anne sütüne oranla daha yüksek oranda protein bulunması b

A+A-

Kıbrıs Türk Tabipleri Odası, bir takım reklam içerikli ilanlarda, keçi sütünün anne sütü yerine kullanılabileceği anlamının çıkmasına yol açacak ifadeler bulunduğunu kaydederek, “Hatta keçi sütünde anne sütüne oranla daha yüksek oranda protein bulunması bebek ve çocuklar için faydalıymış gibi de lanse edilmektedir. Yüksek protein içerikli hayvan sütlerinin sözde büyümeyi artırdığı ifade edilmektedir. Yerel gazetelerde yayımlanan bu ilanlar tamamen yanıltıcıdır” dedi.

Tabipler Odası, yaptığı yazılı açıklamada,  anne - babalar ve duyarlı yurttaşlara,  bebek ve çocuklar için en uygun sütün iki yaşına kadar anne sütü olduğunu hatırlatarak, bu sürede anne sütü yeterli değilse çocuk doktorunun önerisiyle uygun bir formül süt önerilebildiğini ifade etti.

Yüksek protein içerikli keçi ve inek sütünün insan yavrusu için uygun olmadığını vurgulayan Tabipler Odası, şunları aktardı:

“İlk iyi yılda yüksek protein içerikli hayvan sütlerinin bilinçsizce bebeklere verilmesi, obezite, diyabet, metabolik sendrom, hipertansiyon, kalp damar hastalıkları, mide barsak hastalıkları, allerjik ve otoimmun hastalıkların uzun vadede başlıca çevresel hazırlayıcı (predispozan) faktörü olabilmektedir.

Keçinin sütü oğlağa, ineğin sütü buzağıya ve annenin sütü de bebeğine en uygundur. Bu bilinçle tüm anne babaların hareket etmesi ve çocuk hekimlerinin önerileri dışında bebeklerine hayvansal sütleri vermemelerini tavsiye etmekteyiz. Süt üretici ve ithalatçılarımız ve basın organlarımızı da yanlış anlamalara ve sağlık sorunlarına yol açabilecek böylesi reklamları verirken gerekli hassasiyeti göstermeye davet ediyoruz.”(tak)

Bu haber toplam 1483 defa okunmuştur