1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Tabipler Birliği yetkili kurullarını seçti
Tabipler Birliği yetkili kurullarını seçti

Tabipler Birliği yetkili kurullarını seçti

Başkanlığa yeniden Filiz Besim getirildi.

A+A-

 

 

Gülle: “Amacımız tüm hekimlerin kadrolu hale getirilmesi, buna yönelik planlama ile düzenlemeler yapılması”

Besim: “Genç hekimlerin tepkisine katılıyorum, düzeltilmesi için de uğraş vereceğim”

Berova: “Birliği daha da ileriye götürme hedefindeyim. Genç hekimlerin sorunlarının da dile getirilmesi şart”

 


Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği’nin 20’nci Olağan Genel Kurulu yapıldı.  Dr. Filiz Besim ile Dr. Kandemir Berova aday olduğu Genel Kurul’da başkanlığa yeniden Dr. Filiz Besim seçildi. Genel Kurul’da KTTB Yönetim Kurulu’na seçilen isimler ise şöyle oldu: Dr. Minel Özen, Dr. Süha Akpınar, Dr. Düriye Deren Oygar, Dr. Sonuç Büyük, Dr. Dt Zühtü Baysen, Dt Ayşe Günbay, Dr. Teksen Köroğlu


Genç hekimler salonu terk etti

Divan Başkanlığı’nı Bülent Dizdarlı’nın yaptığı genel kurulda ilk olsrak faaliyet ve mali raporlar sunuldu, tartışıldı ve onaylandı.

Genel Kurul’da mecburi hizmet yükümlüsü hekimler adına bir konuşma yapıldı. Genç hekimlerin sistem mağduru olduğu ifade edilerek, bazı uygulamalar ve çalışma koşulları eleştirildi.

Hekimler adına yapılan konuşmada, “Sizlere soruyoruz aynı işi hatta daha fazlasını yapıyoruz ama neden maaşımız farklı? Bizim gibi genç hekimlere ihtiyaç varken neden maaşımızın 3 katına hala hizmet satın alımı yapılıyor” diye soruldu. Seçilecek Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği yönetimin kendilerine gerekli desteği ve önemi gösterilmesini isteyen hekimler, “Aksi takdirde sendikamızla birlikte başlanacak olan eylemlerde yer alacağız” denildi Genç hekimler konuşmanın ardından Sağlık Bakanlığı’nı da protesto ederek salonu terk etti. Bazı hekimler de genel kurulda söz aldı ve Sağlık Yasası’nın çıkarılması gerektiğini ifade ederek mevcut sağlık sisteminin hem hekimleri hem de hastaları mağdur ettiğini belirtti.


-------------------------------------------------------------


“Ülkede tartışılması gereken birçok konu var”

Sağlık Bakanı Ahmet Gülle, Genel Kurul’daki konuşmasında ülkede tartışılması gereken birçok konu olduğunu ve bu tür toplantılara zaman ayrılması gerektiğini vurguladı. Sağlık alanında çalışan birçok hekimin farklı kategorilerde çalışma durumunda olduğunu söyleyen Gülle, “Göreve başladığımız zaman bu en ağırımıza giden konulardan biri oldu” dedi.

“Amacımız tüm hekimlerin kadrolu hale getirilmesi, buna yönelik planlama ile düzenlemeler yapılması”

Gülle, “Yıllardır sağlığa gereken önem verilmediği, gereken personel alınmadığı için ciddi personel sıkıntısı yaşandığını görüyoruz. Sanırım 15 hizmet alımı şeklinde hekim çalışıyordu. Bu tabii ki bizim de karşı durduğumuz bir olaydır. Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği bunu şiddetle dile getirdi. Tıp İş de çözülmesini istedi. Biz de aynı düşüncede idik. Sonuçta hizmet alımı şeklinde çalışan 15 hekimi sözleşmeli hekim durumuna getirdik” dedi.
Bakan Gülle, amaçlarının tüm hekimlerin kadrolu hale getirilmesi ve buna yönelik planlama ile düzenlemeler yapılması olduğunu vurguladı. Gülle, “Gelin bunu birlikte planlayalım, bu hizmetini bitiren hekimlerimizin de başvurabileceği şekilde her alanda bunları kazanmaya çalışalım ve çalışma hayatımıza kazandıralım. Kesinlikle kadrolu bir şekilde yaptığımız çalışmaların devamından yanayız. Bu 1 yıllık süreçte olabildiğince hizmet alımı anomalilerini giderdik. Sözleşmeli hekimler var. Bunları da kadrolama düşüncesindeyiz” dedi. Sorunun giderilmesi amacıyla KTTB ve Tıp-İş’le görüşmeler yaptıklarını anlatan Gülle, planlama çalışması içerisine girdiklerini ve bu çalışmaların süreceğini söyledi. Bakan Gülle, Genel Sağlık Sigortası’nın hayata geçmesi yönünde de fizibilite çalışmalarının yapıldığını, bunun sonlanmasına yönelik çalışmaların devam ettiğini ve önümüzdeki aylar içerisinde bunun realize edilecek çalışmalarının yapılacağının öngörüldüğünü belirtti.

Başkan adayları da konuştu

Öte yandan, Dr. Kandemir Berova konuşmasında, birliği daha da ileriye götürme hedefinde olduğunu ve salonu terk eden genç hekimlerin sorunlarının da dile getirilmesinin şart olduğunu vurguladı.
Dr. Filiz Besim ise konuşmasında, Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği’nde etik değerleri ön planda tutuğunu, tüm kesimlerin haklarını eşit şekilde koruduğunu belirterek, genç hekimlerin tepkisine katıldığını, düzeltilmesi için de uğraş vereceğini söyledi.

(YD-BRT-TAK)

Bu haber toplam 1487 defa okunmuştur