1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Tabipler, antibiyotik kullanımı konusunda uyardı
Tabipler, antibiyotik kullanımı konusunda uyardı

Tabipler, antibiyotik kullanımı konusunda uyardı

Tabipler Odası: “Aşırı ve gereksiz antibiyotik kullanımı hızla artıyor”

A+A-

“18 Kasım Avrupa Antibiyotik Farkındalık Günü”

 

Kıbrıs Türk Tabipleri Odası, bilinçli veya bilinçsiz olarak aşırı ve gereksiz antibiyotik kullanımına bağlı sağlık ve çevre sorunlarının hızla arttığına dikkat çekerek, bu konuda önlem almak ve toplumu bilinçlendirmek görevinin en başta hekimler olmak üzere tüm sağlıkçılara düştüğünü belirtti.
Oda Başkanı Dr. Cemal Mert, “18 Kasım Avrupa Antibiyotik Farkındalık Günü” dolayısıyla yayımladığı mesajda, bu günün, antibiyotiklere karşı direnç kazanımının halk sağlığı üzerindeki olumsuz etkilerine dikkat çekerek, bilinçli antibiyotik kullanımının yaygınlaştırılması amacıyla etkinlikler düzenlenen bir gün olduğunu, kendilerinin de oda olarak bu yönde katkı koymaya çalıştıklarını kaydetti.
Avrupa ülkeleri çapında antibiyotiklere dirençli bakterilerin sebep olduğu sağlık sorunlarında artış olduğu tespit edildiği ve bu durumun halk sağlığı üzerindeki önemli tehditlerden biri olduğunun saptandığına işaret edilen mesajda, Avrupa Antibiyotik Farkındalık Günü’nün hedefinin, akılcı antibiyotik kullanımını teşvik etmek, poliklinik ve hastanelerde gereksiz antibiyotik kullanımının azaltılmasını sağlamak olduğu vurgulandı.
Kıbrıs Türk Tabipleri Odası, gün dolayısıyla 18 Kasım Salı günü saat 19.30’da Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği konferans salonunda panel de düzenliyor. Panelde katılımcılara ayrıca katılım sertifikası da verilecek.

Bu haber toplam 1324 defa okunmuştur