1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Tabancayla korkutmaya 9 ay ceza
Tabancayla korkutmaya 9 ay ceza

Tabancayla korkutmaya 9 ay ceza

Haziran 2010’da, Ahmet Karabulut isimli şahsı silahla ağır yaralamak suçundan dolayı 6 Haziran 2014’de 7 yıl hapis cezası alan Şevket Aykut Tukyu, Ağustos 2013’de kavga ettiği şahsıları korkutmak maksadıyla tabanca göstermek suçundan dün yeni ceza alarak

A+A-

Didem MENTEŞ

Ağustos 2013’de Lefkoşa’da bir spor salonu önünde kavgaya karıştı şahıslara, tabanaca gösterek korkutma çalışan sanık Şevket Aykut Tukyu, 9 ay hapis cezası aldı. Tukyu, Haziran 2010’da Lefkoşa’da Atatürk Spor Salonu’nun otopark alanında, Ahmet Karabulut isimli şahsı silahla ağır yaralamak suçundan dolayı 6 Haziran 2014 tarihinde ise 7 yıl hapis cezası almıştı. Aykut Tukyu, bir yıl sonra ‘tabanca taşıma’ suçundan yeniden yargılanarak cezasına 9 ay daha eklendi.

Lefkoşa Merkezi Cezaevi’nde hükümlü tutuklu bulunan Şevket Aykut Tukyu, bir kez daha Ağır Ceza Mahkemesi’ne çıktı. 27 Ağustos 2014 tarihinde meydana gelen kavgayla ilgili olarak ‘kanunsuz ateşli silah taşıma’, ‘tabanca şarjörü taşımak’, ‘korkutmak amacıyla silah taşımak’ ve ‘küfür etmek’ etmek suçlarından yargılandı.

Kayıtsız silah

Başkanlığı’nda Ömer Güran, Kıdemli Yargıç Melek Esendağlı, Yargıç Alev Ulunay Hüdaverdi’den oluşan Ağır Ceza Mahkeme Heyeti’nin baktığı davada, İddia Makamında Başsavcılık adına Kıdemli Savcı Ahmet Varol ve sanık avukatı hazır bulundu. Ağır Ceza Heyeti adına dava kararını Yargıç Alev Ulunay Hüdaverdi okudu. Hüdaverdi, sanık Aykut Tukyu’nun 27 Ağustos 2014 tarihinde bir spor salonu önünde Yıltan Zabit, Hüseyin Enver Zabit, Mustafa Altan ve Köksal Osmanoğlu ile kavga ettiğini ve darp edildiğini aktardı. Darp edilen sanığın daha sonra ‘kaydı olmayan’ tabancasını alarak kavga ettiği şahıslara gösterdiğini ve küfür ettiğini söyleyen Yargıç, sanık aleyhine soruşturma başlatılarak tutuklandığını aktardı.

17 yıla kadar hapislik içeriyor

Yargıç Ulunay, ‘kanunsuz ateşli silah taşıma’ suçunun 17 yıla kadar, ‘tabanca şarjörü taşıma’nın 7 yıla, ‘korkutmak amacıyla silah taşıma’nın 2 yıla kadar ve ‘küfür etmek’ suçunun ise 1 aya kadar hapis cezası içerdiğini dile getirdi. Bu tür suçların ağır ve ciddi suçlar olduğunu belirten Yargıç, özel izni olmaksızın silah taşımanın tüm toplumu tedirgin eden vahim suç türlerinden olduğunu aktardı. Ne sebep olursa olsun hiç kimsenin ateşli silah taşıma yetkisi olmadığını aktaran Yargıç Alev Ulunay, özellikle izni olmayan şahısların korkutma maksadıyla tabanca taşımasının ön görülür bir eylem olmadığını ve devletin kaçak silahları denetimini de zorlaştırdığını belirtti.

Suçlar artışta

Mahkeme Faaliyet Raporları’na da yansıyan verilerde ateşli silah taşıma suçlarının artış gösterdiğini, bu suçların giderek yaygınlaştığının görüldüğünü vurgulayan Yargıç, bu durumun sanığın aleyhine ağırlaştırıcı neden olarak alındığını belirtti. Sanık Aykut Tukyu’nun benzer suçlarının olduğunu bu tür suçların kamu yararını rahatsız ettiğini belirten Yargıç, sanık Aykut Tukyu’ya oy birliğiyle 9 ay hapis cezası verildiğini açıkladı.

Bu haber toplam 9695 defa okunmuştur