1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Tabanca kayıp!
Tabanca kayıp!

Tabanca kayıp!

Haloğlu’nun vurulması olayıyla ilgili R.B. (E-26) ve  M.Y. (E-34)  tutuklandı.

A+A-

Didem MENTEŞ

Yedidalga’da dün veteriner Muzaffer Haloğlu’na 8 el ateş ederek kurşunladıkları iddia edilen iki şahıs aynı gece tutuklandı. İsimlerinin baş harfleri M.Y. ve R.B. olan şahıslar bugün mahkemeye çıkarılarak 3 gün tutukluluk alırken, polis olayla ilgili 1 kişinin daha arandığını açıkladı.

Haloğlu’nu 9 mm çapındaki tabancayla öldürmeye teşebbüs ettikleri iddia edilen 34 yaşındaki M.Y. ve 26 yaşındaki R.B dün Lefke Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı.

4 suçlama

Kıdemli Yargıç Pınar Beyoğlu huzurunda görüşülen tahkikat duruşmasında, İddia Makamı adına davada Savcı İbrahim Ruso ve zanlı M.Y.’nin avukatı ile zanlı R.B. şahsen mahkemede hazır bulundu.

Savcı Ruso, meseleyle ilgili olarak polis çavuşu Tansel Çizer’i mahkemeye tanık olarak dinletti. Çizer, mahkemede yeminli şahadet vererek, olayla ilgili olguları aktardı.

Tansel Çizer, zanlıların; ‘Katle teşebbüs’, ‘Ağır yaralama’, ‘Kanunsuz patlayıcı madde taşıma ve tasarruf’ suçlarıyla bağlantılı olarak tutuklandığını açıkladı.

 

Polis: “8 el ateş edildi”

Çizer, Gemikonağı’nda ikamet eden zanlı R.B., Gönyeli’de ikamet eden zanlı M.Y. ve soyadı henüz tespit edilemeyen Ahmet isimli şahısların, Yedidalga’da Ömerli yolu üzerinde bulunan ağıllar bölgesinde ikamet eden Muzaffer Haloğlu’na, plakası siyah renkte olan tipo marka araç içerisinden, 9 mm çapında tabancayla Muzaffer Haloğlu’na öldürmek kastıyla ateş ettiklerini söyledi. Zanlıların, Haloğlu’na 8 el ateş ederek, sol bacak ve topuğundan yaraladıklarını belirten Çizer, Muzaffer Haloğlu’un Lefkoşa Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak Ortopedi Servisi’nde müşahede altına alındığını açıkladı. Haloğlu’nun hayati tehlikesi bulunmadığını kaydeden Çizer, olayda kullanılan 9 mm çapındaki tabancanın ise henüz bulunamadığını, olay yerinden alınan 8 adet boş kovanın ise balistik incelemeye gönderildiğini aktardı.

“Tabanca aranıyor”

Meseleyle ilgili olarak tahkikatın yeni başladığını, aranan bir şahıs olduğunu, bölgedeki kamera kayıtlarının inceleneceğini, tabancanın aranmakta olduğunu belirten Tansel Çizer, alınması gereken ifadeler ve bulunması gereken emareler olduğunu aktardı. Çizer, zanlıların serbest kalmaları halinde soruşturmaya etki edebilecekleri olasılığı gerekçesiyle her iki zanlının 3 gün süreyle tutuklu kalmasını talep etti. Zanlı M.Y.’nin avukatı ve diğer zanlı R.B. tutukluluk süresine itiraz etmedi.

3 gün tutukluluk

Bunun üzerine Kıdemli Yargıç Pınar Beyoğlu ise huzurunda yapılan tüm beyanları değerlendirerek, zanlıların ilk nazarda olayla bağlantıları olabileceğine, serbest kalmaları halinde soruşturmaya etki edebileceklerine dikkat çekerek, zanlı M.Y ve zanlı R.B.’nin 3 gün süreyle poliste tutuklu kalmasına emir verdi.

 

Bu haber toplam 4363 defa okunmuştur
Etiketler :
İlgili Haberler