1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. "Taban puan Kuzey Kıbrıs için de geçerli"
Taban puan Kuzey Kıbrıs için de geçerli

"Taban puan Kuzey Kıbrıs için de geçerli"

Serbest Çalışan Hekimler Birliği’nin açıklamasına göre, YÖDAK, YÖK’ün, 2015’te yürürlüğe girecek olan, Tıp ve Hukuk Fakültelerine taban puan uygulamasının Kuzey Kıbrıs’taki üniversiteler için de geçerli olacağını duyurdu.

A+A-

Serbest Çalışan Hekimler Birliği’nden Türkiye’deki tıp ve hukuk fakültleri için alınan taban puan kararı hakkında açıklama

Serbest Çalışan Hekimler Birliği, Türkiye’deki tıp ve hukuk fakülteleri için alınmış olan taban puan kararının Kuzey Kıbrıs’taki üniversitelerde de uygulanması gerektiği yönündeki uyarılarının Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) ile Yüksek Öğretim Denetleme ve Akreditasyon Kurulu (YÖDAK) tarafından dikkate alındığını açıkladı.

Serbest Çalışan Hekimler Birliği adına yazılı bir açıklama yapan Birlik Başkanı Dr. Remzi Gardiyanoğlu, “YÖDAK, bize YÖK’ün Türkiye’deki tıp ve hukuk fakülteleri için almış olduğu taban puan uygulaması kararının önümüzdeki yıldan itibaren Kuzey Kıbrıs’taki üniversiteleri kapsayacağı bilgisini ulaştırdı” dedi.

YÖK’ün bu yılın Ocak ayında aldığı karara işaret eden Gardiyanoğlu, hukuk ve tıp fakültelerine girişte başarı sıralamasının göz önünde bulundurulacağını anımsattı.

Bu uygulamanın söz konusu bölümlerin belli aralıkta puan alan öğrencilerden oluşmasını ve fakültelerin eğitim seviyesini yükseltmeyi öngördüğünü söyleyen Remzi Gardiyanoğlu, “YÖK bu sınırlamanın K Kuzey Kıbrıs’taki üniversiteler için geçerli olmadığını belirtmişti” dedi.

“YÖK’ÜN KARARINA, YÖDAK’IN YORUMUNA KARŞI ÇIKMIŞTIK”

Gardiyanoğlu açıklamasında şunları ekledi:

“Ülkemizdeki hukuk ve tıp öğrenimini yozlaştıracak bu karar, YÖDAK Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Gökçekuş tarafından da olumlu karşılanmıştı. Hatta bu karar YÖK’ün Kıbrıs Türk üniversitelerine verdiği önem olarak değerlendirilmişti.

Serbest Çalışan Hekimler Birliği olarak bizler, YÖK’ün kararına ve YÖDAK’ın yorumuna karşı çıkarak, bunun kabul edilemez olduğunu belirtmiştik.

17 Mart’ta YÖDAK’a verdiğimiz bir dilekçeyle ülkemizdeki eğitim kalitesini düşürecek bu kararın değiştirilmesi için girişimde bulunulması talep ettik.

YÖDAK, 24 Mart’ta YÖK ile tekrar görüşmüş ve neticede her iki kurum tutumlarını gözden geçirerek düzeltme yoluna gitmiştir.

YÖK’ün Türkiye’deki tıp ve hukuk fakülteleri için almış olduğu taban puan uygulaması kararı önümüzdeki yıldan itibaren Kuzey Kıbrıs’taki üniversitelerinde kapsayacağı bilgisi YÖDAK tarafından bizlere ulaştırılmıştır.”

(tak)

Bu haber toplam 2862 defa okunmuştur