1. HABERLER

  2. DERGİLER

  3. ‘Swedish Dads & Cypriot Dads’ fotoğraf sergisi    
‘Swedish Dads & Cypriot Dads’ fotoğraf sergisi    

‘Swedish Dads & Cypriot Dads’ fotoğraf sergisi    

Toplumsal cinsiyet rollerine meydan okuyan sergi

A+A-

Mustafa Erkan

İsveç Elçiliği tarafından gerçekleştirilen ‘Swedish Dads & Cypriot Dads’ sergisine CVAR Lefkoşa’da Görsel Sanatlar ve Araştırma Merkezi ev sahipliği yaptı. Modern babalık hakkında iki fotoğraf sergisi... Ödüllü fotoğrafçı Johan Bavman'ın ‘İsveçli Babalar’ fotoğraf sergisi 60 ülkeyi gezisinin ardından şimdi Kıbrıs'ı ziyaret ediyor. Sergi açılışında, Kıbrıs Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Nikos Christodoulides, Anna Olsson Vrang, İsveç’in Kıbrıs Büyükelçisi ve Kıbrıslı Babaların birçoğu hazır bulundu.

BABALAR EN AZ 6 AY ÇOCUK BAKIYOR

İsveçli Babalar, en az altı ay boyunca bebekleriyle evde kalmayı tercih eden babaların portrelerini temel alan bir fotoğraf sergisidir... Babalık izinlerinde en az 6 ay boyunca çocukları ile evde kalmayı seçen 25 İsveçli Baba için günlük yaşamı göstermektedir. ‘Kıbrıslı Babalar’, yerel bir fotoğraf yarışmasının kazananlarını sunuyor. On iki modern Kıbrıslı Baba, ‘İsveçli Babalar’ ile birlikte gösterilmek üzere seçildi.                                                                                                                              
s1-062.jpg

Serbest zamanlı çalışan bir İsveçli fotoğraf sanatçısı Johan Bavman İsveçli Babalar fotoğraf projesinin sahibi. Ebeveynlikte cinsiyet eşitliğinin hem bireyler hem de toplum üzerindeki etkilerini göstermeyi amaçlıyor.  ‘İsveçli Babalar’ ve ‘Kıbrıslı Babalar’ adlı ikili fotoğraf sergisi klişeleşmiş toplumsal cinsiyet rollerine meydan okumakta ve modern babalıkları kutlamaktadır.   

ANNELİK İZNİ DEĞİL, EBEVEYN İZNİ

İsveç, dünyanın en cömert ebeveyn sigortası programlarından birine sahiptir. 1974 yılında dünyada annelik izninin yerine ebeveyn iznini getiren ilk ülke olmuştur. 40 yılı aşkın sürenin sonunda babalar, çift başına mevcut toplam izin günü sayısının yaklaşık yüzde 25’ini kullanmaktadır. Mevcut sistem, ebeveynlerin, devlet tarafından ödenen 480 gün boyunca çocukları ile evde kalmalarını sağlar.                                                                                                                 s2-054.jpg                                                                               

Fotoğraf sergisi ‘Swedish Dads & Cypriot Dads’, Lefkoşa’da CVAR Sergi Salonu’nda 22 Mart'a kadar halkın izlenimine sunuldu.

Bu haber toplam 1653 defa okunmuştur
Etiketler : ,
Adres Kıbrıs 411 Sayısı ISSN 2672-7560

Adres Kıbrıs 411 Sayısı ISSN 2672-7560