1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Suudi diplomata tecavüz suçlaması
Suudi diplomata tecavüz suçlaması

Suudi diplomata tecavüz suçlaması

Suudi diplomat, Hindistan'ın başkenti Delhi yakınındaki evinde iki Nepalli hizmetçiye tecavüz etmekle suçlanıyor.

A+A-

Suudi diplomat, Hindistan'ın başkenti Delhi yakınındaki evinde iki Nepalli hizmetçiye tecavüz etmekle suçlanıyor.

Kadınlar, diplomatın ailesi tarafından hapsedildiklerini söyleyerek, diplomat ve diğer Suudiler tarafından cinsel istismara maruz kaldıklarını ifade ettiler.

Suudi elçiliği ise bütün iddiaları yalanladı. Hindistan polisi Suudi diplomatın ismini vermeden Suudi yetkiliye tecavüz soruşturması açtı.

Hintli yetkililer diplomatın dokunulmazlığı olup olmadığını da araştırıyorlar. Hint haber kanallarına göre diplomatın hala ülkede olup olmadığı bilinmiyor.

Biri 30 diğeri 50 yaşında olmak üzere iki kadının Suudi Arabistan'da iş bulma umuduyla kandırılıp Hindistan'a getirildikleri iddialar arasında.

Times Now kanalına konuşan kadınlar birkaç ay önce Hindistan'a getirilene kadar Suudi diplomat tarafından hiç istismar edilmediklerini ancak Hindistan'a geldikten sonra her gece birden fazla erkek tarafından şiddete ve tecavüze maruz kaldıklarını ifade ettiler.

Hindistan Yabancılar Bakanlığı adım atmak için polisin göndereceği raporu bekliyor.

Dünya'nın en yoksul ülkelerinden biri olan Nepal'den her yıl on binlerce yoksul insan iş bulabilmek ve geçimini sağlayabilmek için Hindistan'a ve diğer Asya ve Arap ülkelerine gidiyor.

CUMHURİYET

Bu haber toplam 1313 defa okunmuştur