1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. 'SÜT'TE TAŞIMA LİSTESİ
'SÜT'TE  TAŞIMA  LİSTESİ

'SÜT'TE TAŞIMA LİSTESİ

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı'ndan 'soğuk süt taşıma için 9 kişiye (şirkete)  tanker izni'

A+A-

Fehime ALASYA

Her beş yılda bir yenilenen veya verilen tanker izinleri bu yıl da verildi.  CTP İskele Milletvekili Biray Hamzaoğulları’nın, Cumhuriyet Meclisi Başkanlığı’na Soğuk Süt Tanker Taşıma İzinleri ile ilgili sorduğu yazılı soruya ilgili bakanlıktan yanıt geldi.

Hamzaoğulları’nın Soğuk Süt Tanker Taşıma İzinleri ile ilgili kaç kişiye bu iznin verildiği ve bu isimlerin kimler olduğuna ilişkin sorduğu sorunun yanıtı Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı tarafından verildi.

Gelen yazılı yanıtta, Süt Endüstrisi Kurumu’nda, soğuk süt taşıma tanker izinlerinin toplamda 9 isim adına verildiği, bunların içerisinde şirketlerin de olduğu görülüyor. Tanker izini verildiği görülen dokuz isim içerisinde bulunan üç şirket, altı da şahıs yer aldı.

A&S ATUN LTD’e 2 tanker izni!..

Listenin en başında, iki tanker izni alan isim ise A&S ATUN LTD. şirketine verilen izinler oldu.

Ahmet Kuset, Ergün Şarafat, Hayvancılık Kooperatifi, Hüsnü Kumyalılı, Karinyol Trading Ltd., Tarkan Hammaloğlu ve Turgut Süleymanoğlu’na verilen birer tanker izni yanında, Polkan Nakliye ve Pazarlama Ltd ile A&S ATUN LTD.’e iki tanker izni verildiği görülüyor.

Milletvekili Hamzaoğulları  ‘Soğuk Süt Tanker Taşıma İzinleri ile ilgili kaç kişiye bu iznin verildiği ve bu isimlerin kimler olduğu’ sordu, Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı yanıt verdi: 9 İZİN verildi.

Hamzaoğluları: “İzinlerden biri de Kemal Dürüst’ün kayınpederi…”

Söz konusu olayla ilgili yazılı açıklama isteyen CTP İskele Milletvekili Biray Hamzaoğulları, 25 Mayıs 2017 tarihli belgede görülen dokuz isim arasında bulunan şirketlerden birinin A&S ATUN LTD.’e ait olduğunun altını çizerken, diğer izinlerden birinin de Kemal Dürüst’ün kayınpedere ait olduğunu ileri sürdü.  

Son verilen soğuk süt taşıma tanker izinlerinde yer alan isimlerle yeni bir ‘Rant sağlama’ daha yaşandığının ortaya çıktığını anlatan Hamzaoğulları, bunun ‘Yandaşlarına ve kendilerine rant sağlama politikası’ olarak görüldüğünü ifade etti. 

‘Yandaşlarına rant sağlama politikası’

2013 yılından sonra verilen izinlerde, bu izinleri veren bakanların amacının rant sağlamak olduğuna değinerek, Karpazlı bir şahsa, Güney Mesarya köylerinden süt taşıma izni verilmesini de eleştirerek, son verilen izinlerin  ‘yandaşlarına rant sağlama politikası’ olarak görüldüğünü ifade etti. 

“Peşkeş çekip dıştan hizmet almasına gerek yoktur”

Hamzaoğulları, SÜTEK’in, süt taşıma zincirinde, bütçesinin yüzde 30’unu dışarıdan hizmet almak için verdiğini ileri sürerek, bunun 2016 yılı bütçesinin incelenmesi durumunda ortaya çıkacağını savundu.  

Bu hizmetin SÜTEK bünyesinde, dıştan hizmet almadan, daha karlı yöntemlerle verilebilineceğine dikkat çeken Hamzaoğulları, “Peşkeş çekip dıştan hizmet almasına gerek yoktur” dedi.

 


CTP İskele Milletvekili Biray Hamzaoğulları;
“Bu şirketlerden birinin Kemal Dürüst’ün kayınpederinin olduğu, diğer ikisi de Sunat Atun’un olduğu söyleniyor” 

Konuyu sosyal medya hesabından da dile getiren Biray Hamzaoğulları, YENİDÜZEN’e konuştu, çarpıcı iddialarda bulundu.

Hamzaoğulları, konuya ilişkin şunları kaydetti:

“Bu soğuk süt ve kapalı süt taşıma zincirinde, SÜTEK bütçesinin yüzde 30’unu dışarıdan hizmet almak için veriyor. Bu bana göre yanlış bir politikadır. 2016 yılı bütçesi incelendiği zaman ne demek istediğim daha net anlaşılacaktır.

SÜTEK bu hizmeti kendi yapsa daha karlıdır. Bugün bir tankerin bedeli 400 bin TL’dir. Maaşlı bir şoför ve yatırımları ile bu hizmeti kendi üstlenebilir. Bu 12 kamyon günde 10 bin TL günde nakliye parası alıyor. Bir yılda 3 Milyon 770 Bin TL dolaylarında veriliyor. Bütçeden verilen bu %25’lik bütçeyi kendi olanakları ile %8’lere indirilebilir. SÜTEK, bunu kooperatifleşerek devredebilir veya kendi taşıyabilir. Ciddi bir çalışma yapıp, bu konuya çözüm üretebilir. Çözüm üretirlerse, beş yılda bir yenilenen bu izinler, bitince geri alınmalı. SÜTEK, iki yılda bu kamyonlara verdiği rakamı çalıştırıp öder ve kara geçmeye başlar.”

 

CTP İskele Milletvekili Biray Hamzaoğulları, 25 Mayıs 2017 tarihli belgede görülen dokuz isim arasında bulunan şirketlerden birinin A&S ATUN LTD.’e ait olduğunun altını çizerken, diğer izinlerden birinin de Kemal Dürüst’ün kayınpedere ait olduğunu ileri sürdü. 

Peşkeşe lüzum yok

“Peşkeş çekip dıştan hizmet almasına gerek yoktur.

Bu şirketlerden birinin Kemal Dürüst’ün kayınpederinin olduğu, diğer ikisi de Sunat Atun’un olduğu söyleniyor. Bu tanker izinleri yol başı 700 TL alıyor, kimi kamyon yaklaşık 2 bin TL günde kazanabiliyor. Her gün bu tankerler de çalışıyor. Dolayısıyla, iki tanker, 30 günde 40 bin TL, 12 ayda yaklaşık 500 milyon TL yapar. Bu alanda çok iyi paralar dönüyor, neden bu paralar SÜTEK’te dönmesin…”

Üretici iddiaları çarpıcı

“Üreticiler, ayda 3 gün kamyon üzerindeki sayaçların çalışmadığını iddia eder. Yani ölçüm yapılmadan kaç litre süt aldıklarını biliyorlar? Eğer bu iddialar doğruysa, her alanda devletin parasının hortumlandığı görülüyor”

 

  

 

 

 

 

 

 

Bu haber toplam 5865 defa okunmuştur
Etiketler :
İlgili Haberler