1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. SÜTEK: “Konu kalite sorunu”
SÜTEK: “Konu kalite sorunu”

SÜTEK: “Konu kalite sorunu”

SÜTEK’ten ‘süt banyolu’ protesto açıklaması: "Konu, tamamen küçükbaş sütlerinde bu dönemde yaşanan kalite sorunudur"

A+A-

 

 

Süt Endüstrisi Kurumu (SÜTEK), ‘süt banyosu’ ile ürettiği sütlerin hayvancının elinde kalmasını protesto eden olayla ilgili açıklama yaptı.

Söz konusu olayda konunun ‘küçükbaş sütlerinde bu dönemde yaşanan kalite sorunu’ olduğunu ifade eden Kurum, yaşananların süt fazlalığı dolaysıyla alınamayan sütlerin dökülmesiyle ilgili olmadığını paylaştı.

Son günlerde çiğ sütün pazarlanmasında yaşanan sıkıntılar, ülkede oluşan süt fazlalığı ve buna bağlı olarak sütlerin dökülme riskinin geçtiğimiz hafta basına yansıdığını anımsatan Kurum, şu ana kadar süt dökmediklerini kaydetti.

Yapılan yazılı açıklamada şunlar ifade edildi:

“COVİD-19 salgını nedeniyle ülkemizde birçok ekonomik sektör olumsuz yönde etkilenmektedir. Özellikle son günlerde çiğ sütün pazarlanmasında yaşanan sıkıntılar, ülkede oluşan süt fazlalığı ve buna bağlı olarak sütlerin dökülme riski geçtiğimiz hafta basına yansımıştır.

SÜTEK şu ana kadar süt dökmemiştir. Fakat dün sosyal medyaya yansıyan bir üreticinin sütlerinin alınmaması ve köy meydanında yapmış olduğu eylem, süt fazlalığı dolaysıyla alınamayan sütlerin dökülmesi ile ilgili değildi.

Küçükbaş hayvan sütlerinde mevsime bağlı olarak sıcaklığın arttığı Haziran - Temmuz aylarında, gebelik dönemlerinin de etkisiyle düşen laktoz oranı (toplumda tuzlanma diye adlandırılmaktadır), süt teknolojisinde önemli bir kalite etkeni olmaktadır. Her yıl bu aylarda yapılan kontrollerle imalata uygun olmayan küçükbaş sütlerinin alımı durdurulmaktadır.

İmalatçının yaptığı üretim teknolojisine bağlı olarak bu şekildeki sütlerden kaliteli ürün elde etmede sıkıntı yaşanmaktadır. Konu, tamamen küçükbaş sütlerinde bu dönemde yaşanan kalite sorunudur.”

 

Bu haber toplam 2054 defa okunmuştur
Etiketler : ,