1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. “Süt taşıma izniyle, hiçbir alaka ve ilgimiz yoktur”
“Süt taşıma izniyle, hiçbir alaka ve ilgimiz yoktur”

“Süt taşıma izniyle, hiçbir alaka ve ilgimiz yoktur”

YENİDÜZEN’e konuşan Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst iddiaları yalanladı

A+A-

Fehime ALASYA

Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst, süt taşıma izinleriyle ilgili aile yakınlarına ayrıcalık yapıldığı iddiasını yalanladı, “Hiçbir ilgi ve alakamız yoktur” dedi.
YENİDÜZEN'in dünkü sayısında yer alan ve CTP milletvekili Biray Hamzaoğluları’nın iddialarını içeren habere Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst tepki gösterdi, iddiaları yalanladı. CTP İskele Milletvekili Biray Hamzaoğulları, 25 Mayıs 2017 tarihli kararla, süt taşıma izni verilenlerden birinin A&S ATUN LTD, bir diğerinin de Bakan Dürüst’ün kayınpederi olduğunu öne sürmüştü.
YENİDÜZEN’e konuşan Kemal Dürüst, söz konusu olayla kendisinin ya da ailesinin hiçbir ilgisinin bulunmadığını belirtti.

“İddiayı hayretler içerisinde okudum” diyen Dürüst, şöyle konuştu:
“Ne ben ne kayın pederim ne de aile fertlerimden herhangi birisinin süt tankeri konusuyla alakalı hiçbir ilgimizin olmadığının bilinmesini isterim. Siyaset yapmak adına son dönemlerde yıpratıcı kampanyalar yürütülmek isteniyoruz, buna müsaade etmeyeceğiz, avukatımız aracılığıyla da gerekli tüm yasal haklarımızı kullanacağımız.”
İddiaların aslı bulunmadığını anlatan Dürüst, ailece aldıkları karar doğrultusunda bu tarz durumları, avukatları aracılığıyla yargıya taşıyacaklarını ifade etti.  

 

Dürüst, açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

“Gazetenizde benim ve kayınpederimle ilgili olarak çıkan haberi hayretler içerisinde okudum. Ne ben ne kayın pederim ne de aile fertlerimden herhangi birisinin süt tankeri konusuyla alakalı, hiçbir alaka ve ilgimizin olmadığının bilinmesini vurgulayarak aktarmak isterim. Bu konuda siyaset yapmak adına son dönemlerde yıpratıcı kampanyalar şekline dönüşmesine müsaade etmeyeceğimi, avukatımız aracılığıyla da gerekli tüm yasal haklarımızı kullanacağımızı ifade etmek isterim. Olmayan birtakım olayları olmuş gibi göstermek, varmış gibi göstermek veya iddia etmek, ilişkilendirmek sanıyorum devlet ciddiyetine veya şahsi ciddiyete uymaz, bu yapılanlar düzgün kişilik ile bağdaşmaz. İcraatlarımızı eleştirmek başka bir şeydir, aslı astarı olmayan iddialar bambaşka bir durumdur. Yasal hakkımı kullanıp, bu iddiaları yargıya götüreceğim. Bugün avukatımız ile görüşüp yargıya taşıyacağız, bu tarz durumları artık affetmeden yargıya götüreceğimizi aile olarak kararı aldık, bunu ifade ediyorum.” 

001-22.jpg

Bu haber toplam 1950 defa okunmuştur
Etiketler :
İlgili Haberler