1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. Süt fabrikasında “izinsiz ek yapı” iddiası
 Süt fabrikasında “izinsiz ek yapı” iddiası

Süt fabrikasında “izinsiz ek yapı” iddiası

Güzelyurt Sanayi Bölgesi’nde bulunan “Bulunç Süt Fabrikası”, binasında ‘izinsiz’ ek büyümeye gidildiği iddiasıyla mercek altına alındı

A+A-


Güzelyurt Sanayi Bölgesi’nde bulunan Bulunç Süt Fabrikası binasına izinsiz’ ek yapı yapıldığı gerekçesiyle Tarım Bakanlığı ve Tapu Dairesi araştırma başlattı.

Didem MENTEŞ

Güzelyurt Sanayi Bölgesi’nde bulunan Bulunç Süt Fabrikası, binasında ‘izinsiz’ ek büyümeye gidildiği iddiasıyla mercek altına alındı. Tarım Dairesi’ne ait arazi üzerinde bulunan mevcut fabrikaya ‘izinsiz’ ek yapı yapıldığı gerekçesiyle Tarım Bakanlığı ve Tapu Dairesi araştırma başlattı. İş insanı İbrahim Kırmızıgil ve UBP Güzelyurt Meclis Üyesi Mehmet Ali Önderoğlu’nun sahibi olduğu fabrikanın daha önce belediye tarafından ihbar aldığı öğrenilirken, Tarım Dairesi’ne ait arazinin de kaçak yapıyla işgal edildiği öne sürüldü. Gıda, Enerji ve Tarım Bakanlığı Müsteşarı Ercan Sınay, konuyla ilgili soruşturma başlattıklarını ve Tapu Dairesi ile irtibata geçtiklerini belirterek, söz konusu binanın araziyi ‘işgal’ edip etmediği hususunda raporun bu hafta çıkacağını söyledi. Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçınar da yapının büyümesi ile ilgili daha önce mal sahiplerine ihbar gönderdiklerini doğrulayarak, ilave bina için Bakanlar Kurulu’ndan izin alınması gerektiğini söylediğini aktardı.

Öte yandan söz konusu süt fabrikasının atıklarını Kalkanlı- ODTÜ altındaki çöplüğe boşalttığı ve büyük bir tahribat ortaya çıktığı ileri sürüldü. Bulunç Süt Fabrikası direktörlerinden Mehmet Ali Önderoğlu, bahse konu iddiaların aslısız olduğunu söyleyerek, fabrikanın kendi sınırları içerisinde güçlenme maksatlı havalandırma yapıldığını aktardı.

Sınay: “Rapor hazırlanacak”

Gıda, Enerji ve Tarım Bakanlığı Müsteşarı Ercan Sınay, konunun bilgisine geldiğini belirterek, fabrikanın bulunduğu yapıda “yukarıya doğru bir büyüme” olduğunu söyledi. Fabrikadaki ek yapının araziyi işgal edip etmediği konusunda Tapu Dairesi’nin soruşturma başlattığını söyleyen Sınay, bölgedeki yetkililerin gerekli incelemeyi yaparak rapor hazırlayacaklarını ve raporun bu hafta içinde çıkacağını söyledi.

Özçınar: “Bakanlar Kurulu’ndan izin çıkması gerekir”

Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçınar, fabrikanın ek binasının bulunduğu yerin belediyenin tasarrufunda olmadığını belirterek, binanın tavanın yukarıya doğru büyütüldüğünü doğruladı. Yapının büyümesi ile ilgili daha önce mal sahiplerine ihbar gönderildiğini söyleyen Özçınar, belediye ile ilgili konunun yasal boyuta bağlandığını belirtti. Tarım Bakanlığı’na ait olan araziye yapılan ek binayla ilgili Bakanlar Kurulu’ndan izin alınması gerektiğini söylediğini ifade eden Özçınar, esas sorunun süt ürünü noktasında olup, süt atıklarının çöplüğe bırakılması olduğunu belirtti. Kalkanlı’daki çöplüğün kapatılma noktasında olduğunu hatırlatan Özçınar, Tarım Bakanlığı’nın bu atıkların nereye döküleceğine dair kesin çözüm üretmesi gerektiğine işaret etti.

Önderoğlu: “İddialar doğru değil”

Bulunç Süt Fabrikası direktörlerinden Mehmet Ali Önderoğlu, bahse konu iddiaların aslısız olduğunu söyleyerek, fabrikanın kendi sınırları içerisinde “güçlenme maksatlı havalandırma” yapıldığını öne sürdü. Tarım Bakanlığı’na ait araziyi işgal ettikleri yönündeki iddiaları kabul etmeyen Önderoğlu, mevcut yapı üzerinden fabrikanın güçlenme kazanması için havalandırma sistemi yapıldığını yineledi. Fabrikanın kendi sınırları üzerinde bir yükselme olduğunu söyleyerek, herhangi bir işgal olmadığını belirten Önderoğlu, “Geçmişte haftada 2- 3 ton süt üreten fabrika şimdi haftalık 30 ton kapasiteye ulaştığı için diğer fabrika sahipleri böyle iddialar ortaya atıyor” şeklinde konuştu.

Bu haber toplam 2246 defa okunmuştur