1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Suruç katliamı Lefkoşa'da protesto edildi
Suruç katliamı Lefkoşada protesto edildi

Suruç katliamı Lefkoşa'da protesto edildi

Türkiye’de Suruç’ta İŞİD tarafından gerçekleştirilen katliam Kıbrıs’ın kuzeyinde DEV-İŞ’in de katılımıyla de protesto edildi

A+A-

Türkiye’de Suruç’ta İŞİD tarafından gerçekleştirilen katliam Kıbrıs’ın kuzeyinde DEV-İŞ’in de katılımıyla de protesto edildi, Türkiye halkları ile dayanışma mesajları verildi.
Devrimci Komünist Birlik, Kıbrıs Pir Sultan Abdal Derneği, Çağ-Sen, KTÖS, KTOEÖS, Bağımsızlık Yolu, Baraka, Yeni Kıbrıs Partisi, Toplumcu Demokrasi Partisi Gençlik, Üretim Merkezi, BASIN-SEN, Bağımsızlık Cephesi, Birleşik Kıbrıs Partisi, Doğu Güneydoğu Kültür Derneği, DEV-İŞ, KTAMS, BES, GÜÇ-SEN, TDP, FEMA, KKTC Alevi Kültür Derneği ortak düzenlediği eylem Lefkoşa Kuğulu Park’ta başlayarak TC Elçiliği önünde son buldu.
Eylemde sık sık IŞİD’ı ve AKP’yi lanetleyen sloganlar atıldı.

İşte TC Elçiliği önünde okunan ortak basın açıklaması:


Suruç’ta Katliam Var!
Ortadoğu’da her gün yeni bir insanlık düşmanı suç işleyen IŞİD çeteleri, dün, 20 Temmuz günü Türkiye’nin Şanlıurfa ilçesinde bir katliama daha imza attılar.
Evet, bizler bu katliamın failini biliyoruz! Ve onların arkasındaki, başta TC egemen çevreleri ve AKP iktidarının olduğunu, uluslararası emperyalist güçler tarafından desteklendiklerini de biliyoruz.
Türkiye’de örgütlü Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu’nun “Kobane’yi birlikte savunduk, birlikte inşaa ediyoruz!” sloganı ile başlattığı kampanya çerçevesinde Türkiye’nin dört bir yanından 300’e yakın devrimci, sosyalist Kobane’ye geçmek üzere Urfa’nın Suruç ilçesine gittiler.
Amaçları topladıkları malzemelerle gerici IŞİD çetelerince yıkılan Kobane’ye çocuk parkı, ormanlık alan, kütüphane yapmak, sağlık ve eğitim alanlarında yürütülen yeniden inşaa çalışmalarına destek olmaktı…
Ancak gerici IŞİD çetelerinin sınırdan ellerini kollarını sallayarak geçişlerine göz yuman TC devleti ve AKP iktidarı, SGDF’li devrimcilerin sınırdan geçişlerine izin vermedi.
İşte bu tutumu teşhir etmek için düzenlenen basın açıklamasında gözü dönmüş bir IŞİD canlı bombacısının kendini patlatması sonucunda 32 kişi katledildi, onlarca kişi ise şu an hastanelerde ölüm kalım savaşı veriyor!
Evet, bizler katilleri de, onların azmettiricilerini ve destekçilerini de biliyoruz!
Dün Reyhanlı, Roboski, Maraş ve Sivas’ta benzer katliamları yapanlar, bugün de Suruç’ta yeni katliamlara imza atıyorlar!
Bizler Kıbrıs’ta yaşayan ilerici, devrimci, sosyalist güçler olarak, tüm dünya halklarının ve hemen yanı başımızdaki Ortadoğu halklarının yanındayız!
Emperyalist güçlerin ve onların güdümündeki gerici güçlerin saldırılarına karşı omuz omuza birlikteyiz!
Gerici barbar güçler; onlar kaybedecek…
Dünya hakları ve aydınlık güçler; bizler kazanacağız!
İmza koyan örgütler: Devrimci Komünist Birlik, Kıbrıs Pir Sultan Abdal Derneği, Çağ-Sen, KTÖS, KTOEÖS, Bağımsızlık Yolu, Baraka, Yeni Kıbrıs Partisi, Toplumcu Demokrasi Partisi Gençlik, Üretim Merkezi, BASIN-SEN, Bağımsızlık Cephesi, Birleşik Kıbrıs Partisi, Doğu Güneydoğu Kültür Derneği, DEV-İŞ, KTAMS, BES, GÜÇ-SEN, TDP, FEMA, KKTC Alevi Kültür Derneği

kaynak: dev-iş.org

 

Bu haber toplam 1963 defa okunmuştur