1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Surlariçi’ni geliştirme için mimarlık yarışması
Surlariçi’ni geliştirme için mimarlık yarışması

Surlariçi’ni geliştirme için mimarlık yarışması

Lefkoşa Türk Belediyesi(LTB), KKTC Meclis Başkanlığı ve KTMMOB Mimarlar Odası, Lefkoşa İmar Planı’ndaki fonksiyonların aynı kalması koşuluyla Girne Kapısı ve çevresinin geliştirilmesi için daha bütünsel ve detaylı bir projenin hazırlanması amacıyla yarış

A+A-

Lefkoşa Türk Belediyesi(LTB), KKTC Meclis Başkanlığı ve KTMMOB Mimarlar Odası,  Lefkoşa İmar Planı’ndaki fonksiyonların aynı kalması koşuluyla Girne Kapısı ve çevresinin geliştirilmesi için daha bütünsel ve detaylı bir projenin hazırlanması amacıyla yarışma açacak. LTB, Meclis Başkanlığı ve Mimarlar Odası’nın işbirliği içerisinde devam edecek “Girne Kapısı ve Çevresi Geliştirme Projesi” için yerel mimarlık ofislerinin katılacağı bir yarışma projesine çıkılması kararı verildi.

Yeni bir bütünsel proje ihtiyacından ortaya çıktı
1984 tarihli Lefkoşa İmar Planı’nda fonksiyon kazandırılan ve zaman içerisinde detaylı projelendirilmesi kısmen yapılmış olan Girne Caddesi, İnönü Meydanı ,Atatürk Meydanı ,Cephane Burcu ve Musalla Burcu Sur altlarındaki uygulamaların zamanla malzemesinin eskimesi, güncelliğini yitirmesi ve eksikliklerin ortaya çıkmasıyla yeni bir bütünsel projeye duyulan ihtiyaç neticesinde bu ortak çalışma başlatıldı.

Lefkoşa İmar Planı’na uyumlu olacak
Lefkoşa İmar Planına uyumlu olması açısından jüride LTB, Şehir Planlama Dairesi ve Eski Eserler Müdürlüğü Dairesi’nden teknik elemanların yer aldığı süreçte şu an yarışmanın detaylarını hazırlamakta olup, bütçenin de hazırlanmasından sonra yarışma şartnameleri tamamlanıp duyuru yapılacak.

Surlariçi’nin tarihi-külürel mirasına vurgu
Yarışma sonucu ortaya çıkacak projenin akabinde detaylı uygulama projeleri hazırlanacak ve uygulama için ihaleye çıkılacak. Önemli bir tarihi ve kültürel mirasa sahip Lefkoşa Surlariçi’nin Girne Kapısı girişine ve çevresine vurgu yapacak proje bölgenin bu yapısını geleceğe taşıyacak ve bu gölgeye toplumun ilgisini arttıracak taze bir görünüm kazandıracak.

Bu haber toplam 2234 defa okunmuştur
Etiketler : ,