1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. SÜRE DOLDU... ÖĞRETMEN EYLEM HAZIRLIĞINDA
SÜRE DOLDU... ÖĞRETMEN EYLEM HAZIRLIĞINDA

SÜRE DOLDU... ÖĞRETMEN EYLEM HAZIRLIĞINDA

KTÖS, Girne’de yaklaşık 80 öğrencinin okul ve sınıf eksikliği yüzünden kayıt yaptıramadığını bildirdi.

A+A-

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) Genel Sekreteri Şener Elcil, okullar açılalı bir ay geçmesine karşın Girne’de yaklaşık 80 öğrencinin okul ve sınıf eksikliği yüzünden kayıt yaptıramadığını bildirdi. Cuma günü Karaoğlanoğlu İlkokulu’nda düzenleyecekleri basın toplantısıyla eylem planlarını duyuracaklarını kaydeden Elcil, “Hükümete tanıdığımız 3 haftalık süre doldu. Hiçbir girişim yapılmadı. Bizi eyleme zorluyorlar” dedi.

 

KTÖS'ün açıklaması şöyle:

Ülke gerçeklerini görmeyen Eğitim Bakanı Özdemir Berova Girne İlçesi’nde sınıf ve okul yokluğundan dolayı, kayıt yaptırmalarına rağmen okula gidemeyen öğrencileri de unutmuş görünmektedir.

            “Ders yılı sorunsuz açılacak” diye açıklama yapan ancak inşaat halindeki okullarda çocukları eğitim almak zorunda bırakan, öğretmen eksiklikleri ile okulları açan, sınıf ve okul eksikliği yüzünden kalabalıklaşan sınıflara kayıt alamayan okullar yaratan Sn. Berova, sorunlar devam etmesine rağmen sessizliğini sürdürmektedir. Gerçekleri ortaya koyup eleştiri alınca da “vatan, millet, Türkiyem” ve hainlik edebiyatına sarılmaktadır.

Özellikle Girne bölgesinde okulların açılmasının üzerinden bir aylık süre geçmesine rağmen hala daha kayıt yaptırıp okula gidemeyen 80 civarında öğrencimiz bulunmaktadır. Büyük bölümü anasınıf öğrencisi olan bu çocuklarımız okula gidemezken Eğitim Bakanı Sn. Özdemir Berova hiçbir sorun yokmuş gibi açıklamalar yapabilmektedir.

Bilinmelidir ki, yıllardan beri özellikle Girne bölgesinde yeni okullara ihtiyaç olduğunu defaatle açıklamamıza rağmen hükümetler hiçbir adım atmamış, 1974’ten bu yana Girne merkezde sadece bir ilkokul inşa etmişlerdir. 1974’te Girne kentinin nüfusu yedi bin iken, bugün yüzbinlere ulaşan Girne’nin acil olarak yeni okul inşasına ihtiyacı vardır.

Eğitim Bakanı Sn. Özdemir Berova yaptığı açıklamalarda yeni okul yapmak için maddi kaynağın var olduğunu açıklarken tek sorunun Girne’de okul yapacak arazi bulamaması olduğuna vurgu yapmıştır. UBP-DP hükümeti oy avcılığı yapmak için köylerde kırsal kesim arsası dağıtıp, Girne merkezde Suat Günsel’e okul yapması için 16 dönüm devlet arazisini bulup verirken, devlet okulu yapmak için arazi yoktur açıklaması tam bir maskaralıktır. Bilindiği üzere Girne’de okul yapılacak arazi bulunması ve bunu açıklaması için hükümete verdiğimiz üç haftalık süre bu hafta itibariyle dolmuştur. Anlaşılan odur ki, hükümet okul yapmak için arazi tahsisi konusunda hiçbir girişim yapmamış olup, bizi “eyleme” zorlamaktadır.

KTÖS, hükümet Girne merkezde okul yapacak arazi bulup bunu açıklayana kadar, süreci eylemlerle yürütecektir. Sendikamız, 13 Ekim Cuma günü saat 09:30’da Karaoğlanoğlu İlkokulu’nda basın toplantısı düzenleyip, eylem planını açıklayacaktır.

 

 

 

Bu haber toplam 2261 defa okunmuştur
Etiketler : , , ,