1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. Şüpheli ölümle ilgili tartışmalar devam ediyor
Şüpheli ölümle ilgili tartışmalar devam ediyor

Şüpheli ölümle ilgili tartışmalar devam ediyor

26 yaşındaki Arda Erkan'ın ölümüyle ilgili tartışmalar devam ediyor. Acılı baba Mustafa Erkan: ‘Oğlumun ölümünde arkadaşlarının ihmali var’

A+A-

Ayşe GÜLER

26 yaşında ‘şüpheli’ bir şekilde hayatını kaybeden Arda Erkan’ın babası Mustafa Erkan, oğlunun ölümünde arkadaşlarının ‘ihmalinin’ bulunduğunu savundu.

Erkan, “Oğlumun ölüm nedeni uyuşturucudan gösterilmek isteniyor. Arda o gece kriz geçirmiş olsa bile neden arkadaşları tarafından pencereleri kapalı aracın içerisinde bırakıldı. Bu olayda öldürmeye teşebbüs vardır. Ben oğluma şiddet kullanıldığını halen savunuyorum. Gerek sakinleştirmek, gerekse başka bir şey için bu çocuğa şiddet kullanıldı…” şeklinde konuştu.

Acılı baba Erkan, “Arda o gece arkadaşlarıyla birlikte dışarıdaydı. Hiçbir zaman yabancı bir madde kullanmazdı.

Ben bu olayda oğlumun arkadaşlarının büyük bir ihmali olduğunu savunuyorum. Kriz geçirdiyse neden polise veya hastaneye haber vermediler? Neden oğlumu bırakıp gittiler?” diye sordu.

“Erken vakitte, alkol kullanmadı”

“Erken vakitte alkol kullandığı iddia ediliyor. Ama annesi, teyzesi ve yeğeni saat 11.30’da Arda ile telefonda konuştu. O sırada alkollü olsa anlamayacaklar mıydı? ”diye konuşan Erkan, bu iddiaların gerçek olmadığını savundu.

“Üzeri örtülü 1 saat bekletildi”

Erkan, sözlerini şöyle tamamladı:
“Olayın yaşandığı sabah 06.00 sıralarında Arda, bir arkadaşı tarafından acil servise götürüldü ve bırakıldı. Arabada üzeri örtülerek, uzun bir süre bekletildi. Bu kimin hatasıdır bilmiyorum. Uyuşturucu aldıysa ölüm nedeni, failleri bulunsun. Narkotik bu işin neresindedir? Bunu öğrenmek istiyorum”

Neler olmuştu?

26 yaşındaki Arda Erkan, Lefkoşa Ortaköy bölgesinde Yüzbaşı Tekin Yurdabak Caddesi üzerinde park edilmiş aracı içerisinde ölü bulunmuştu.

Erkan’ın kullandığı aracın söz konusu bölgede sabah 04.00 sıralarında sinyal lambaları açık şekilde görüldüğü iddia edilmişti.

Şüpheli ölümün ardından Lefkoşa Polis Müdürlüğü’ne bağlı Adli Şube ekipleri Erkan’ın arkadaşlarını sorguya almıştı.

Polis, Erkan’ın ölümünün üzerindeki sır perdesini aralamak için gün boyunca birçok kişiyle görüşerek bilgi toplamaya çalışmıştı.

Erkan’ın ölüm nedeninin ortaya çıkması için otopsi yapılmış, Adli Tıp Uzmanı İdris Deniz, Arda’nın vücudunda ‘sağa sola çarpma sonrasında oluşan yaralara’ rastladığını ölüm nedeni ile ilgili net bir şey söylemenin mümkün olmadığını aktarmıştı.

Yapılan otopside Erkan’dan doku örneklerinin yanı sıra kan, idrar ve mide içeriği alınarak Devlet Kimya Laboratuarı ve Lefkoşa Dr Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nin Patoloji Servisi’ne gönderilmişti.

Bu haber toplam 3984 defa okunmuştur
İlgili Haberler