1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Şüpheli ölüme TUTUKLAMA
Şüpheli ölüme TUTUKLAMA

Şüpheli ölüme TUTUKLAMA

Mağusa’da önceki sabah meydana gelen Ebinabo Tariyemienyo Meindinyo’nun şüpheli ölümü ile ilgili olarak tutuklanan isminin baş harfleri J.O.U dün Mağusa Kaza Mahkemesi’nde nöbetçi yargıç huzuruna çıkarıldı...

A+A-

 

Afrika kökenli öğrencilerin “Queen Anne” isimli barda bir partileri olduğu, Meindinyo’nun da “Emeka” lakaplı ev arkadaşı ile birlikte partiye katıldığı açıklandı. Partide çıkan kavgada, Meindinyo’nun arkadaşın başına şişe vurduğu mahkemede anlatıldı.

Gamze PİR BAYKUR

Mağusa’da önceki sabah meydana gelen Ebinabo Tariyemienyo Meindinyo’nun şüpheli ölümü ile ilgili olarak tutuklanan J.O.U dün Mağusa Kaza Mahkemesi’nde nöbetçi yargıç huzuruna çıkarıldı. “Mülke tecavüz” ve “Alıkoyma” suçlamalarıyla ilgili olarak dün mahkemeye çıkarılan zanlı tahkikat maksatları bakımından 3 gün süreyle poliste tutuklu kalacak.

Zanlı arkadaşlarıyla Meindinyo’nun evini bastı...

Meselenin tahkikat sorumlusu Müfettiş Hilmi Sonoğlu, 26 Aralık tarihinde saat 06:40 raddelerinde polise gelen bilgide Faiz Kaymak Sokakta bulunan Kaymak Apartmanında bir kişinin ölü olarak bulunduğunu öğrendiklerini söyledi. Alınan bilgi üzerine olay yerine gidildiğini belirten Sonoğlu, yapılan incelemede konu apartmanın giriş katında Ebinabo Tariyemienyo Meindinyo isimli kişinin cesedi bulunduklarını açıkladı. Meindinyo’nun kendi evi olan ayni apartmanın 61 nolu dairesinin balkonundan düşerek öldüğünün tespit edildiğini açıklayan Sonoğlu, olayla ilgili olarak yapılan soruşturmada söz konusu olayın öncesi olduğunun öğrenildiğini belirtti.

‘Sabah 04.00’te parti vardı’

Sonoğlu, ayni gün sabaha yakın saat 04:00 raddelerinde Afrika kökenli öğrencilerin “Queen Anne” isimli barda bir partileri olduğunu, Meindinyo’nun da “Emeka” lakaplı ev arkadaşı ile birlikte konu partide bulunduğunu, Meindinyo ile ev arkadaşının bar dışında Natiyu Omakande Yusuf isimli bir kişiyle kavga olayına karışarak Meindinyo’nun Yusuf’un başına şişe vurmak suretiyle, “Emaka” lakaplı kişinin ise Yusuf’a yumruk vurmak suretiyle darp ettiklerinin öğrenildiğini açıkladı.

Kavgadan sonra Meindinyo ile ev arkdaşının olay yerinden ayrılarak eve gittikleri belirten Sonoğlu, daha sonra darp edilen Yusuf’un Olekan Nicolas Appola, Omajide Emanuel Ojoles isimli arkadaşları ve zanlı ile birlikte Meindinyo ve “Emeka” lakaplı şahısa ulaşmak için girişimlerde bulunduklarını söyledi.

Zanlının Meindinyo ile ev arkadaşına ulaşmak için ortak arkadaşları olan Ojisi Emeka John isimli kişinin evine gidip mülke tecavüz ederek konu şahısı zorla alıkoyduktan sonra kendilerini Meindinyo ile ev arkadaşının kaldığı Kaymak Apartmanına getirttiklerini belirten Sonoğlu, bu kişilerlerle beraber henüz tespit edilemeyen 5 kişinin daha Meindinyo’nun dairesine giderek kapıyı çaldıklarını ifade etti. 

Sonoğlu, akabinde daire içinde gerçekleşen şiddet ve darp olaylarından dolayı Meindinyo’nun balkona kaçtığı ve ölüm olayının yaşandığı tespit edildiği açıkladı.  İlk etepta zanlının tespit edilerek tutuklandığını söyleyen Sonoğlu, aranan 5 zanlının daha olduğunu açıkladı. Mesele ile ilgili olarak yürütülen  tahkikatın yeni başladığını belirten Sonoğlu, olayı aydınlatmak için zamana ihtiyaç olduğunu söyleyerek zanlının 3 gün süreyle poliste tutuklu kalmasını talep etti.

Tutuklu kalacak...

Mağusa Kaza Mahkemesi nöbetçi yargıcı Umut İnan, zanlının tahkikat maksatları bakımından 3 gün süreyle poliste tutuklu kalmasına emir verdi.

Bu haber toplam 2145 defa okunmuştur