1. HABERLER

  2. DERGİLER

  3. Süper Lig’in batı bölgesi takımlarından Lefke’nin parlayan yıldızı: Zekai Serdar
Süper Lig’in batı bölgesi takımlarından Lefke’nin parlayan yıldızı: Zekai Serdar

Süper Lig’in batı bölgesi takımlarından Lefke’nin parlayan yıldızı: Zekai Serdar

Süper Lig’in batı bölgesi takımlarından Lefke’nin parlayan yıldızı: Zekai Serdar

A+A-

 


Hüseyin ÖZBARIŞCI

Yalova’nın alt yapısında parlayıp, genç yaşta kendinden bahsettiren Zekai Serdar, Adres Kıbrıs’ın sorularını yanıtladı. Genç oyuncu, eski takımları hakkındaki düşüncelerini, gelecekteki hedeflerini ve Lefke’de geçirdiği güzel günlerden bahsetti. Ligde şu ana kadar 4 golü bulunan Zekai Serdar, uzun yıllar menekşe beyazlı ekipte oynayarak, kulübün tarihine katkı koymak istiyor.

Hüseyin Özbarışcı: Futbola hangi takımda başladınız?
Zekai Serdar: “Futbola Yalova’da başladım. Yalova’nın genç takımında parladım. İlk kez orada Süper Lig maçında forma giydim. Yalova benim için vazgeçilmez bir kulüp. Umarım, günün birinde Yalova’da yine görev alırım. Buna ek olarak, beni her zaman destekleyen aileme ve futbolumun gelişmesine yardımı dokunan hocalarıma çok teşekkür ediyorum.
 
HÖ: Süper Lig’de 3’üncü sezonunuz. Sizin “başarılıyım” dediğiniz sezon hangisiydi?
ZS: Dediğiniz gibi, henüz 19 yaşındayım ve Süper Lig’de 3’üncü sezonum. Kendimi bu konuda şanslı hissediyorum. Ancak daha henüz yolun başındayım. Benim, kendimi başarılı olarak gördüğüm sezon içerisinde olduğumuz sezondur. Şu ana kadar Lefke’de her şey güzel gidiyor. Umarım, sezon sonuna kadar bir sıkıntı çıkmaz ve hem kendi açımdan, hem de takımım açısından lig güzel biter.

“DAHA YOLUN BAŞINDAYIM”

HÖ: Bu sezon attığınız gollerden size göre en özeli hangisiydi?
ZS: Şu ana kadar bu sezon ligde 4 golüm var. Aslında her golün güzel bir yanı var. Süper Lig’in 4’üncü haftasında Türk Ocağı’na attığım gol benim için en özeliydi. Çünkü Türk Ocağı’na attığım gol, Lefke formasıyla attığım ilk resmi gol olarak kayıtlara geçti. O karşılaşmayı evimizde 2-0 kazandık.

HÖ: Son 2 yıldır futbol hayatınızda ne gibi değişiklikler oldu?
ZS:
Aslında son 2 yıldır futbola yeniden başlamış gibiyim. 2 yıl önce ismimi kimse bilmiyordu. Şu anda futbolla ilgilenen çoğu insan beni tanıyor ve çok başarılı olduğumu söylüyor. Dediğim gibi, henüz daha somut bir başarım yok aslında. Daha yolun başındayım ve çok çalışmalıyım.

HÖ: Lefke’den teklif aldığınızda ilk olarak ne düşündünüz?
ZS:
Lefke Kıbrıs Türk futbolunun en büyük kulüplerinden biri. Bu genç yaşta, böyle bir kulübe transfer olduğum için çok mutluyum. Allah kısmet ederse, uzun yıllar bu formayı terletmek istiyorum. Bu transferin gerçekleşmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederim.

“LEFKE KÖKLÜ BİR KULÜP”

HÖ: Lefke’de kaç sezon geçirmeyi düşünüyorsunuz?
ZS:
Lefke’de bir başarı yakalayana kadar bu kulüpte kalmayı düşünüyorum. Aslında, gelecek olan başarılarda pay sahibi olana kadar bu kulüpten kaçmak istemiyorum. Lefke gerçekten çok köklü bir kulüp, her futbolcuya nasip olmaz. Bu yüzden, elime gelen bu fırsatı iyi değerlendirmek istiyorum. 

HÖ: Lefke’nin şampiyon olacağına inanıyor musunuz?
ZS
: Bu sezon Lefke’nin genç bir kadrosu var. Genç oyuncuların yanında tecrübeli oyuncular da var. Sezon bitmediği için şu anda bu konuda bir şey söylemek yanlış olur. Ancak, bir şeye dikkat çekebilirim. Eğer gereken değer verilmeye devam edilirse şampiyonluğun kaçınılmaz olduğunu düşünüyorum.

“YENMEK DE VAR YENİLMEK DE AMA…”

HÖ: Lefke taraftarı hakkında ne düşünüyorsun?
ZS:
Lefke taraftarı şu ana kadar gördüğüm en iyi taraftar gruplarından biri. Bizim görevimiz, kazanarak onları sevindirmek… Futbolda yenmek de var yenilmek de ama taraftarlarımız hep kazanmak istiyor. Orada yaşayan insanların kültürü öyledir aslında. Kendi sahamızda oynadığımız maçlarda 12’nci adam görevini çok güzel bir şekilde yerine getiriyorlar. 2013-14 sezonunun kupa finalindeki atmosfer de herkese kanıtlanmıştır.

HÖ: Şu ana kadar sizi çalıştıran teknik direktörler hakkında biraz bahseder misiniz?
ZS:
Şu ana kadar çalıştığım tüm hocaların değeri farklı… Birini en yükseğe koymak yanlış olur. Gerçekten çok başarılı teknik direktörler gördüm. Hocalarımın hepsi de benimle yakından ilgilendi. Genç yaşta parlamamın en büyük nedeni beni çalıştıran hocalardır. Onlara bir kez daha teşekkürlerimi sunuyorum.

Bu haber toplam 2986 defa okunmuştur
Adres Kıbrıs 248. Sayısı

Adres Kıbrıs 248. Sayısı