1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Süper Lig’de Kıbrıslı Rum oyunculara ilgi az
Süper Lig’de Kıbrıslı Rum oyunculara ilgi az

Süper Lig’de Kıbrıslı Rum oyunculara ilgi az

K-Pet Süper Lig’de bu sezon hiçbir Kıbrıslı Rum oyuncu transferi yapılmadı

A+A-

Hüseyin ÖZBARIŞCI

K-Pet Süper Lig’de geride kalan 2017-2018 sezonunda Kıbrıslı Rum oyuncuların transfer edilmemesi dikkat çekti. Geride kalan sezonun sadece ilk devresinde Kıbrıs’ın kuzeyinde forma giyen Matthaios Andreou dışında hiçbir Kıbrıslı Rum futbolcu Süper Lig takımlarında oynamadı.

Süper Lig’de ilgi azaldı

2014-2015 sezonunun başlamasından hemen sonra ‘barışa katkı’ diye adlandırılan Kıbrıslı Rum oyuncuların Kuzey Kıbrıs’a transfer olması, ilk günden beridir ilgi görüyordu. Ancak, geride kalan 2017-18 sezonunda Süper Lig’de sadece bir Kıbrıslı Rum oyuncu Kıbrıs’ın kuzeyinde ter döktü. 2016-17 sezonunun başından itibaren Türk Ocağı’nın kalesini koruyan Matthaios Andreou, Girne ekibinde iki kupa kazanmanın da sevincini yaşamıştı. Kıbrıslı Rum file bekçisi, devre arasında yabancı oyuncu kontenjanından dolayı Türk Ocağı’ndan ayrılmak zorunda kalmıştı. Oyuncu, daha sonra BTM 1. Ligi Beyaz Grup ekiplerinden Karşıyaka’ya kiralanmıştı.

Birinci Lig takımları tercih ediyor

Süper Lig’de Kıbrıslı Rum oyuncu transferine ilgi azalsa da, Birinci Lig ekipleri Kıbrıs’ın güneyinden transfer gerçekleştirmeyi tercih ediyor. Geride kalan sezonda Stelios Kittos, Charamlampos Loizou gibi Süper Lig’den tanıdık isimlerin yanında, yeni transferler de yapıldı. Birinci Lig ekipleri geride kalan sezonda tam 8 Kıbrıslı Rum oyuncuyu transfer etti.

Başarıya katkıda bulundular

Bu sezon Kıbrıs’ın kuzeyindeki tüm liglerde forma giyen Kıbrıslı Rum oyuncuların bir kısmı, takımlarının başarılı olmasında da pay sahibi oldu. Sezon başında Süper Lig şampiyonu Yenicami ile kupa şampiyonu Türk Ocağı’nın karşılaştığı Süper Kupa’da Türk Ocağı kupayı müzesine götürmüştü. Sarı siyahlı ekibin o dönemki kalecisi Matthaios Andreou Kıbrıs’ın kuzeyinde 1 kupa daha kazanmış oldu. Girne Halk Evi’ne sezon başında gelen tecrübeli kaleci Athos Chrysostomou sezon boyunca kırmızı beyazlı ekipte yaptığı kurtarışlarla dikkat çekti. Athos Chrysostomou’nun formasını giydiği Girne Halk Evi, sezon sonunda Süper Lig’e terfi eden ekiplerden biri oldu. Kuzey Kıbrıs’ta başarıyı yakalayan bir diğer oyuncu da Giorgos Chrysostomou oldu. İlk devre Doğancı’da oynayan Rum oyuncu, ikinci devre transfer olduğu Düzkaya’da başarıyı yakaladı. Giorgos Chrysostomou’lu Düzkaya, BTM 1. Ligi’nden K-Pet Birinci Lig’e terfi etti.

 

Yapılan transferler şu şekilde;

Mathaios Andreou (İlk devre Türk Ocağı, 2’nci devre Karşıyaka’da forma giydi)
Athos Chrysostomou: (Girne Halk Evi’nde sezonun tümünde forma giydi)
Giorgos Chrysostomou: (İlk devre Doğancı’da oynadı, ikinci devre Düzkaya’ya transfer oldu)
Steilos Kittos: (İlk devre Kaya Mehmetçik’te oynadı, ikinci devre Çanakkale’ye transfer oldu)
Charalampos Loizou: (Sezon boyunca Dumlupınar’da forma giydi)
Anderas Foutiou: (Sezon boyunca Bostancı Bağcıl forması giydi)
Michalis Michail: (İlk devre Lapta forması giydi)
George Louka: (Sezon boyunca Akova’da forma giydi)
Philippos Vakhos: (Sezon boyunca Akova’da forma giydi)

 

yeniduzen-satin-aliniz-469.jpg

 

 

Bu haber toplam 1622 defa okunmuştur
Etiketler : ,