Süper Kupa zamanı

Süper Kupa zamanı

KTFF Süper Kupa mücadelesinde bu akşam Yenicami ile Cihangir karşılaşacak.

A+A-

SEZON RESMEN BAŞLIYOR… 2018 – 2019 futbol sezonu bu akşam son Süper Lig şampiyonu Yenicami ile Kıbrıs Kupası şampiyonu Cihangir arasında oynanacak Süper Kupa mücadelesi ile başlayacak. Saat 19.00’da başlayacak olan Süper Kupa karşılaşması Girne Mete Adanır Stadı’nda yer alacak
 

YENİCAMİ 5, CİHANGİR İLK KEZ OYNAYACAK… Yenicami beşinci kez Süper Kupa finaline çıkarken daha önce 3 kez kazandığı bu kupayı 4’üncü kez kazanmak için sahada yer alacak. Cihangir ise tarihinde ilk kez yer alacak finalde kupayı müzesine götürmek için mücadele edecek

 

Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu tarafından düzenlenen Süper Kupa mücadelesi ile 2018 – 2019 futbol sezonu resmen başlayacak. Geçtiğimiz yılın K-Pet Süper Lig şampiyonu Yenicami ile Kıbrıs Kupası şampiyonu Cihangir bu akşam saat 19.00’da başlayacak maçta Girne Mete Adanır Stadı’nda kupayı kazanabilmek için mücadele edecek.

 

Yenicami dördüncü kupasını istiyor

2006 – 2010 yılları arasında Londra Kupası adı altında oynanan, daha sonra 2011 yılından itibaren ülkemizde lig ve kupa şampiyonlarının karşı karşıya geldiği Süper Kupa’nın 8’incisi oynanacak. Oynanan 8 kupa finalinin 4’ünde yer alan Yenicami bu maçların 3’ünü kazanırken, son olarak Süper Kupa’ya 2015 yılında Mormenekşe’yi 1-0 mağlup ederek uzandı.

 

Cihangir tarihinde ilk kez

Cihangir ise tarihinde ilk kez bir Süper Kupa karşılaşmasına çıkacak. Geçtiğimiz yıl Kıbrıs Kupası’nı kazanarak tarihinde ilk kez bu kupayı kazanma başarısı gösteren Cihangir, yine bir ilki yaşayarak Süper Kupa finalinde yer alacak ve kupayı kazanmak için mücadele edecek.

 

Son maçlarda Cihangir üstünlüğü

İki takım arasında biri kupa mücadelesi olmak üzere toplamda son 7 karşılaşmaya bakıldığında Cihangir’in üstünlüğü söz konusu. İki ekip son 3 sezonda ligde 6 kez karşı karşıya gelirken bu karşılaşmaların 3 tanesini Cihangir, 2 tanesini de Yenicami kazandı. Bir karşılaşma ise golsüz sona erdi. İki ekip 2016 -2017 futbol sezonunda Kıbrıs Kupası 2’nci turunda da rakip oldu. Yenicami’nin ev sahipliğinde oynanan mücadelede tur atlayan taraf 3-2’lik skorla Cihangir olmuştu.

Bu haber toplam 1827 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.